Kunstuitleen voor je werkplek

  • Flex
  • Comments Off
kunst in werkplek

Een groeiend aantal bedrijven en organisaties kiest voor een werkplek inrichting met kunstuitleen. Kunst voor je werkplek is een welkome aanvulling om je werkplek of de plaats waar je je klanten ontvangt te voorzien van extra kleur, sfeer en aankleding. Ook wordt er in sommige gevallen voor gekozen om de kunstuitleen voor het inrichten van je werkplek zo te kiezen, dat de gebruikte kunst iets zegt over de bedrijfsfilosofie of de missie van de onderneming.

Vlekkenplan

Als je nadenkt over een werkplek inrichting met kunstuitleen is het aan te raden om langs te gaan bij een aanbieder van kunstuitleen in de buurt en daar samen met een kunstadviseur te kijken wat er mogelijk is. Maak van tevoren een vlekkenplan voor de ruimte, zodat je ongeveer in gedachten hebt wat je met aankleding van je werkplek met kunstuitleen zou willen toevoegen. Kies je er bijvoorbeeld voor om een aantal werken samen te lenen, zodat je een bepaalde boodschap op meerdere plekken laat terugkomen? Of is er een specifieke wand, bijvoorbeeld bij de receptie, waar je een in het oog springend werk zou willen plaatsen? Veel organisaties kiezen voor de aankleding van je werkplek met kunstuitleen voor het werk van een lokale kunstenaar. Zo creëer je betrokkenheid met de directe omgeving.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het precies met werkplek inrichting met kunstuitleen? Bij de meeste aanbieders kun je kunst voor je werkplek in overleg met een adviseur uitzoeken. Je maakt afspraken over welke kunstuitleen voor het inrichten van je werkplek je in gedachten had. Er wordt vastgelegd welke werken geleend worden en voor hoelang. Kunst voor je werkplek hoeft niet duur te zijn; een aantal aanbieders werkt bijvoorbeeld ook met een budgetlijn van ingelijste posters. Ik heb de afgelopen periode verschillende bedrijven bezocht om te bekijken hoe aankleding van je werkplek met kunstuitleen in de praktijk uitpakt. Het bijzondere hiervan is dat iedere situatie die ik heb bezocht uniek was in zijn soort. Opvallend vond ik ook, dat de meeste medewerkers van de bedrijven die ik heb bezocht zeer geïnteresseerd en op de hoogte bleken van het gebruik van kunstuitleen voor het inrichten van je werkplek. Kunstuitleen voor de inrichting van je werkplek lijkt verbindend te werken: medewerkers en ondernemers hebben een bepaald gevoel bij wat er wordt getoond en geven aan dat als iets zeer positiefs te ervaren. Loop binnen bij een artotheek en kijk wat er mogelijk is!

Previous «
Next »