Maak je eigen geldboom in 2019: begin met ondernemen!

  • Rogier
  • Comments Off
eigen onderneming beginnen

Een eigen onderneming beginnen: je denkt er al jaren over na maar het komt er maar niet van. Je hebt wellicht zelfs al eens een afspraak gemaakt bij de Kamer van Koophandel maar hebt toen toch niet doorgezet. Of je hebt je wel ingeschreven maar bent niet gaan ondernemen. Je bedrijfje bestaat dus wel maar er zit geen leven in. Je droom verwezenlijken blijkt toch een grotere stap dan je had gedacht. Twijfel je of 2019 jouw jaar is voor het daadwerkelijk starten met jouw eigen onderneming? Wij geven een aantal redenen waarom je het wél zou moeten doen. 

Vrijheid 

Bij werken in loondienst heb je altijd iemand boven je, vaak zelfs meerdere mensen. In je eigen onderneming ben jij de baas. Je bent zowel de directeur als de uitvoerend medewerker. Niemand zegt jou wat je moet doen en hoe laat je moet beginnen. Je bepaalt nu zelf je agenda, hoeveel uur je werkt en hoeveel tijd je met privézaken bezig wilt zijn. Er zit wel een grote maar aan die vrijheid: je moet er mee om kunnen gaan. Uiteindelijk gaat ’t er natuurlijk ook om dat je voldoende geld genereert om rond te komen. 

Van hobby naar werk 

Veel mensen hebben een hobby die erg afwijkt van hun baan. Het liefst zouden ze nog meer tijd in die hobby steken. Hoe mooi zou ’t zijn als je geld kunt verdienen met dat wat je écht leuk vindt? Als je van je passie, waar je al veel kennis over hebt, je beroep kunt maken? Het lijkt ons de moeite van het uitzoeken waard, hopelijk ga je van daaruit je droom verwezenlijken! 

Meer verdienen met jouw kwaliteiten 

Als je in een goeie markt een gouden werknemer bent voor je baas liggen er zeker kansen. De kans is groot dat je als zelfstandige meer verdient dan in loondienst. Wel moet je er rekening mee houden dat een goeie markt niet eeuwig duurt: er komen ook mindere tijden. Maar als je dan al een goeie naam en wat reserves hebt opgebouwd komt het vast goed. 

Tijd overhouden 

Doordat je je eigen agenda kan bepalen houd je hier en daar wellicht tijd over. Je kan ook flexibeler omgaan met niet-zakelijke afspraken. En als je van huis uit gaat werken bespaar je ook nog eens je dagelijkse reistijd (en filestress). 

Ga ervoor! 

We vertrouwen erop dat we jou met bovenstaand weer een stapje dichterbij hebben gebracht. Een eigen onderneming beginnen in 2019: doen!

Previous «
Next »