Thuiswerken in een fijne omgeving

  • Flex
  • Comments Off

De werklocatie is allang niet meer één vaste plek. Bij veel denkende beroepen staat het kantoor als vaste basis voor geestelijke productie zo goed als buitenspel. Met de komst van flexwerkplekken en hun vaak inspirerende locaties is het het mobiele werken voor velen trouwens een stuk leuker geworden. Maar verbazingwekkend of juist niet? De meeste flexwerkers zijn nog steeds echte thuiswerkers.

Thuiswerkers kiezen bewust

Voor ruim 80 % van alle flexwerkers is hun eigen huis nog steeds favoriet. Waar dat door komt, is een combinatie van redenen. Allereerst is natuurlijk het idee dat veel mensen hebben bij thuiswerken, allang achterhaald. Geloof me, de man of vrouw die zielig in het logeerkamertje zit te blokken achter een oude pc, bestaat allang niet meer. De meeste werkkamers doen niet meer onder voor een professioneel kantoor. Maar waarom kiest men nog steeds bewust voor het traditionele thuiswerken?

Alles bij de hand

Het gemak van thuiswerken zit hem niet alleen in de aanwezigheid van een douche, de ijskast en een keuken. Thuiswerkers moeten ook een bepaalde routine ontwikkelen. Beginnen zonder reistijd is natuurlijk nog steeds ideaal. Maar zelf bepalen hoe laat te beginnen en wanneer te stoppen vereist een sterke discipline. Bij thuiswerken gaat het dus om een combinatie van gemak, vastigheid en de inrichting. Het is namelijk bewezen dat je met een mooie en comfortabel ingerichte werkplek productiever bent.

Hoe creëer je de perfecte werkplek in jouw huis?

De basis van een goede werklocatie is natuurlijk een goede en prettige stoel. Dan is een mooie en vooral ruime tafel de logische volgende stap. Omdat jij dagelijks aan jouw werktafel zit mag en moet je helemaal jouw eigen smaak volgen. Wil jij een tafel van hout, ijzer, bamboe of kunststof? Neem hem vooral ruim zodat alles wat je nodig hebt om goed te kunnen werken een plek kan vinden. Een verhoogde concentratie krijg je door net dat beetje afleiding te creëren dat jouw niet hindert maar wel stimuleert.

Jaloezieën als finishing touch

Meestal werk je het beste zittend voor het raam met je gezicht recht of zijdelings naar de straat. Dan is het hebben van een goede raamdecoratie natuurlijk de finishing touch. De keuze voor jaloezieën is dan snel gemaakt. Je wilt namelijk geen zonlicht in je ogen maar wel voldoende daglicht in je werkruimte. Je kunt bij doehetbudget.nl kiezen voor jaloezieën van aluminium, hout, bamboo of het klassieke pvc in verschillende rustige kleuren. Je raadt het zeker al? Met daglicht werk je productiever en het is bovendien in combinatie met voldoende frisse lucht ook een stuk gezonder.

Previous «
Next »