Tips voor goedwerkende remschijven

  • Flex
  • Comments Off
remschijven

Het belangrijkste onderdeel van een auto zijn de remmen. Zonder de remmen is de kans op ongelukken erg groot omdat je geen controle en grip meer hebt over de auto en veilig stil staan niet mogelijk is. Het lastige aan de remmen is om in te schatten wanneer je remschijven vervangen moeten worden. Het slijten van de remschijven is erg afhankelijk van je rijstijl, als er vaak op de rem wordt getrapt zijn de remschijven vaak sneller toe aan vervanging. Interesse in remschijven? Lees er alles over in dit blog!

Hoe werkt een remschijf?

Een remschijf slijt door het intrappen van het rempedaal. Het is lastig in te schatten wanneer je de remschijven moet vervangen omdat dit verschilt per auto en per bestuurder. Wanneer je remt drukt je de remblokken in tegen de remschijven waardoor de kracht om te remmen ontstaat, maar hierdoor ontstaat er ook slijtage. Wanneer je tijdens het remmen merkt dat je auto slechter remt hoeft het niet persé aan de remschijven te liggen. Het gaat vaal ook om een versleten remblok of een lek in de remleiding, toch is het wel verstandig om eens in de zoveel tijd je remschijven te laten vervangen. 

Zo herken je een versleten remschijf

Het herkennen van versleten remschijven is net zo belangrijk als weten hoe de remschijven slijten. Het laatste wat je wilt is dat je remschijven versleten zijn en het een keer goed mis kan gaan. Om te herkennen of je remschijven zijn versleten zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Een trage remkracht dan je normaal bent gewend, een remschijf die zichtbaar is versleten of een zwakke remkracht zijn allemaal verschijnselen van versleten remschijven. Als je dit opmerkt tijdens het rijden is het verstandig om je remschijven na te laten kijken. 

Goedkoop nieuwe remschijven aanschaffen

Het aanschaffen van nieuwe remschijven kan best duur zijn maar dat hoeft niet. Bij MijnAutoOnderdelen.nl verkopen ze remschijven voor een goedkopere prijs dan normaal dankzij de groothandelsprijzen die MijnAutoOnderdelen.nl aanhoudt. Hierdoor betaal je tot 49% minder dan normaal! Daarnaast beschikken ze bij MijnAutoOnderdelen.nl over een ruim assortiment aan remschijven en zit er hoogstwaarschijnlijk iets tussen voor jouw auto. Interesse in MijnAutoOnderdelen.nl? Neem een kijkje op de website of neem contact op met een van hun experts. 

Previous «
Next »