Een industrieel kantoor

  • Flex
  • Comments Off
industrieel kantoor inrichting

Een industriële kantoorinrichting bootst vaak de indeling van een hol magazijn of garage na. Bij deze stijl is het van belang dat je beschikt over veel open ruimte. De open ruimte is een ideale plek om als ruimte te gebruiken waar kan worden samengewerkt. Bent u in het bezit van een pand met veel open ruimte of wenst u een kantoor met een grote oppervlakte? Een industrieel ontwerp is dan een goed idee. Waar u bij deze stijl van kantoorinrichting precies aan moet denken leest u in deze blog.

Stenen muren

Wilt u een accentmuur creëren die er modern uitziet? Kies dan voor een bakstenen muur in het gebouw. Bakstenen muren zijn een hoofdbestanddeel van industriële kantoorinrichting en worden omarmd vanwege hun mooie uiterlijk. Wilt u een extern element toevoegen? Kies dan voor een grote opvallende plant. Een opvallende plant zal voor meer creativiteit en productiviteit zorgen, en verbetert daarnaast de luchtkwaliteit!

Elementen van ruw hout

Het gebruik van ruw materiaal dat een natuurlijk gevoel geeft in een drukke werkomgeving zorgt niet alleen voor een rustige sfeer voor uw medewerkers, maar geeft het kantoor ook een moderne uitstraling. U kunt bijvoorbeeld extra ruwe houten elementen in uw industriële kantoorinrichting verwerken. Hierbij kunt u denken aan planken van onbewerkt hout die over een bureau hangen waar boeken en mappen kunnen worden opgeborgen. 

Kleurenschema: neutraal

Wilt u voor een industriële look gaan, blijf dan bij een neutraal kleurenpalet. Dit ontwerp heeft alles te maken met een ruwe, onbehandelde esthetiek, dus de beste optie is om de muren ongeverfd of in neutrale kleuren zoals wit of grijs te houden. Aardetinten kunnen in sommige gevallen worden gebruikt, maar wit, zwart of grijs komen het meest voor in industriële gebieden.

Blootgestelde buizen en balken

Heeft u een oudere kantoorruimte met zichtbare leidingen of balken? Dat leent zich perfect voor de industriële look. Blootgestelde buizen, kanalen en balken zijn het kenmerkende concept dat wordt gebruikt in industriële ruimtes en dragen bij aan de onafgemaakte, resolute sfeer. In combinatie met vintage verlichtingsarmaturen of ongerepte bakstenen muren, worden de zichtbare balken en pijpen als verbonden items uitgestraald. Een afgewerkte ruimte hoeft niet altijd te betekenen dat iets er stijlvol uitziet. Een kantoor inrichten kan ook stijlvol zijn wanneer deze niet volledig is afgewerkt!

Previous «
Next »