Tips voor het starten met voldoende startkapitaal

  • Flex
  • Comments Off
Tips voor het starten met voldoende startkapitaal

Je weet het zeker: op korte termijn wil je een eigen bedrijf oprichten en winst maken. Er is alleen maar probleem, want hoe kom ik aan voldoende startkapitaal? Je zult waarschijnlijk nog niet genoeg geld bezitten om de onderneming zelf te financieren en een startende bedrijf heeft nog geen vaste klanten, dus ga je opzoek naar mogelijkheden om genoeg geld achter de hand te hebben. Daarom zijn hier een aantal tips voor het starten met voldoende startkapitaal.

Leningen

Een veelgebruikte optie voor een startende onderneming zijn onderhandse leningen. Een lening afsluiten bij de bank is ook helemaal niet zo ingewikkeld, omdat de meeste banken de risico klein inschat. Je hebt de mogelijkheid om in het rood te staan door middel van een rekening-courant krediet of je leent simpelweg geld bij de bank met rente en voorwaarden. Het kan handig zijn om bij een persoonlijke lening een onderpand in te brengen voor het geval je de lening niet meer kunt verstrekken. Je wilt echter niet dat je individueel financieel door de grond zakt. Ook kun je ervoor kiezen om een lening af te sluiten met jouw familie of vrienden, de rente en voorwaarden zijn hierbij relatief kleiner dan bij de bank.

Crowdfunding

Crowdfunding is ook een gemakkelijke manier om geld te lenen zonder al teveel risico. Het gefinancierde geld wordt namelijk via een online platform verdeeld over een grotere groep mensen, hierdoor kun je een groter bedrag aan kapitaal lenen. Iedere individu hoeft namelijk maar een klein bedrag van het totale in te brengen, waardoor de risico zeer klein is. Met crowdfunding wordt geleend zonder een onderpand in te brengen of heb je geen enkele last van een bank. Investeerder zullen makkelijk geld stoppen in projecten die aantrekkelijk overkomen, probeer dus niet saai over te komen als je voor crowdfunding kiest.

Venture Capital

Door heel Nederland zijn er ook enkele instellingen die lid zijn van Venture Capital. Ze richten zich op nieuwe bedrijven in de technologische sector en zijn bereid om hier geld voor uit te lenen. Het nadeel hierbij is dat er wel een hoge risico aan vastzit, deze instellingen willen namelijk alleen veel geld investeren in bedrijven die een hoge rendement beloven. Maar als je bereidt bent om dit te doen, is Venture Capital een fantastische aanrader.

Overige tips voor het starten met voldoende startkapitaal

Verder zijn er nog vele financierings- en bezuinigingsinstellingen die bereid zijn om geld te investeren in jonge bedrijven. Het flexibele rendement heeft vaak wel een aantal scherpe regels waaraan jouw nieuwe onderneming zich aan moet houden. Een bezuinigingsinstelling wilt bijvoorbeeld dat je het milieu niet vervuilt of dat jouw machines voor een aantal procent aan groene energie moet voldoen. Financieringsinstellingen willen vaak investeren in projecten die verzekerd zijn goed te presteren in de toekomst. Hoewel deze instellingen een goede optie zijn voor een startende onderneming, zijn er dus wel een aantal voorwaarden waar je je aan moet houden en dit zorgt veelal voor financiële problemen.

Previous «
Next »