Van ZZP’er naar een vast dienstverband

  • Flex
  • Comments Off

Iedere zelfstandige weet welke risico’s er allemaal bij het zelfstandig zijn komen kijken. Vaak gebeurt het dan ook dat ondernemers ervoor kiezen om zelfstandige activiteiten achter zich te laten en weer in dienstverband te gaan werken.

Dit heeft, hoewel het voor velen als een demotie lijkt, heel wat voordelen. Daar zich op hebben is van belang als je het beste uit je carrière wil blijven halen!

Voordelen van overschakelen naar een dienstverband

De voordelen van werken voor een werkgever reiken ver. Om precies te weten waar je je aan kan verwachten, is het belangrijk daar een duidelijk zicht op te hebben:

1. Minder stress

Het spreekt voor zich dat een dienstverband heel wat minder stress met zich meebrengt, juist omdat je als werknemer minder verantwoordelijkheden hebt. Dat heeft dan weer positieve gevolgen voor zowel je lichamelijk als je mentale gezondheid.

2. Mogelijk meer plezier uit je werk halen

Hoewel je eigen zaken kunnen doen natuurlijk leuk is, zorgt de stress er vaak voor dat je er niet meer van kan genieten. Als je in dienstverband werkt, dan wordt het ineens allemaal eenvoudiger; je doet je werk, steekt daar al je energie in en gaat naar huis. Veel mensen ondervinden hierdoor veel meer plezier bij hun werk!

3. Meer zekerheid

Als je in dienstverband werkt, dan heb je zowel financieel als op het vlak van carrière meer zekerheid. Als zelfstandige hangt alles altijd volledig af van jezelf, terwijl je in dienstverband meer op anderen kunt rekenen. Daarbij heb je elke maand een vast loon, wat natuurlijk ook belangrijk is!

3. Geen sociale lasten meer

Ten slotte, en dit is belangrijk bij de overstap van ZZP naar vaste dienst, betaal je geen sociale lasten meer. Dit zorgt bij veel zelfstandigen voor een riskante financiële situatie, waardoor ze zelfs soms hun activiteiten stil moeten leggen. Als ZZP’er in vaste dienst moet je je daar geen zorgen over maken!

Van ZZP’er naar een vast diensverband

Van ZZP naar vaste dienst overgaan klinkt voor veel zelfstandigen als een daling in niveau op het vlak van carrière en financiële mogelijkheden. Toch is duidelijk dat er ook heel wat voordelen aan verbonden zijn, zoals het bovenstaande overzicht bewijst. Natuurlijk kan je ook als ZZP’er in vaste dienst gaan werken, maar als je ten volle van de voordelen en zekerheid van een werknemer wil genieten – dan is van ZZP’er naar een vast diensverband overstappen een slimme zet!

Previous «
Next »