Verantwoord ondernemen met duurzame relatiegeschenken

  • Flex
  • Comments Off
duurzame relatiegeschenken

Er zijn meerdere redenen te bedenken om een relatie of potentiële zakenrelatie een geschenk te geven. Zo kun je relatiegeschenken prima inzetten als een voordelige vorm van promotie. Ook kan een relatiegeschenk een blijk van waardering zijn voor een bestaande klant. Iedereen vindt het immers leuk om een cadeautje te krijgen, dus met het geven van een geschenk maak je een goede indruk. Door te kiezen voor duurzame relatiegeschenken laat je ook nog eens zien dat je bewust bezig bent met ons milieu en dat je zorg draagt voor onze leefomgeving. Er zijn talloze mogelijkheden wanneer het om duurzame relatiegeschenken gaat.

Milieuvriendelijke kantoorartikelen

Wanneer je een (potentiële) klant een geschenk geeft, dan is het verstandig om voor een gebruiksvoorwerp te kiezen. Een voorwerp dat het liefst meerdere malen per dag wordt gebruikt, zodat de persoon in kwestie herhaaldelijk wordt geconfronteerd met jouw bedrijf. Kantoorartikelen zijn hiervan een prima voorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan notitieblokken, schrijfmappen, correct books, pennen en potloden. Het mooie van al deze artikelen is dat deze ook als duurzame variant beschikbaar zijn. In plaats van artikelen met plastic onderdelen, die zeer belastend zijn voor het milieu, kun je kiezen voor milieuvriendelijke materialen als bamboe, kurk, hout en papier.

Een Dopper bedrukken

Wil je iets anders dan kantoorartikelen? Dan is een duurzame, herbruikbare waterfles wellicht een geschikte optie. Een Dopper waterfles is een ideale manier om gedurende de dag altijd drinkwater bij de hand te hebben. Door de drukte in het dagelijks leven wil het er nog wel eens bij inschieten om voldoende water te drinken. Deze fles en beker in één heeft een handig formaat om bij je te dragen en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu, doordat deze is vervaardigd uit Cradle2Cradle gecertificeerde grondstoffen en herbruikbaar is. Een Dopper is dan ook een zeer groen relatiegeschenk te noemen. Een Dopper bedrukken kan met het logo van je bedrijf, maar ook gepersonaliseerde boodschappen zijn mogelijk.

Overige ideeën voor duurzame relatiegeschenken

Als je het helemaal groen wilt aanpakken, dan kun je kiezen voor artikelen als relatiegeschenk die mensen meer bewust maken. Wanneer je een douche zandloper cadeau doet, dan zal de ontvanger zich bewust zijn van het waterverbruik gedurende zijn of haar douchebeurten. Een afvaltassenset is ook een geschenk dat mensen bewuster maakt. Een set bestaat uit een drietal tassen. Het scheiden van plastic, papier en metaal wordt op deze manier zeer eenvoudig gemaakt. Deze geweven tassen kun je laten bedrukken met je bedrijfsnaam en logo. De eigenaar zal op deze manier niet alleen dagelijks jouw bedrijfslogo of slogan te zien krijgen, maar ook nog eens bijdragen aan een beter milieu, doordat hij er door de tassen regelmatig aan wordt herinnerd zijn afval te scheiden.             

Previous «
Next »