Waarom een smartphone voor veel ondernemers onmisbaar is

  • Flex
  • Comments Off

Vier op de vijf mensen in de leeftijdscategorie 12 tot 80 jaar zijn in het bezit van een smartphone, zo blijkt uit een onderzoek van Telecompaper. Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. We gebruiken onze toestellen voor zoveel meer dan bellen en het versturen van berichten. Denk maar eens aan de diverse social media en aan de talloze apps die beschikbaar zijn om ons te vermaken, maar ook zeker om een aantal zaken een stuk eenvoudiger en praktischer te maken. Welke functionaliteiten en applicaties voor op je telefoon zijn voor jou als ondernemer een absolute must?

Handige functionaliteiten van je smartphone

De meest voor de hand liggende functies van een mobiele telefoon zijn het bellen en gebeld worden. Als ondernemer is goed bereikbaar zijn zeer belangrijk. Ook als je onderweg bent. Je kunt met een smartphone eveneens afspraken inplannen, e-mailen en je agenda’s beheren. Ook speelt social media een steeds grotere rol in het zakelijk leven. Het is dus ontzettend handig om overal toegang te hebben tot je social media accounts om onder meer relevant nieuws te verspreiden onder je huidige, maar ook potentiële klanten. Ook wenden mensen zich steeds vaker tot deze vorm van media met hun vragen en opmerkingen. Met een iPhone kun je overal je netwerk onderhouden en in contact blijven met je klantenkring.

Mobiel bankieren en de boekhouding op je smartphone

Veel banken hebben hun mobiel bankieren app in de afgelopen jaren uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Zo kun je niet alleen je saldo bekijken en overboekingen doen, maar je kunt ook betaalverzoeken doen. Met de app van ING kun je een URL versturen waarmee de ontvanger in de iDEAL-omgeving komt, waar hij de betaling kan verrichten. Apps van andere banken hebben soortgelijke functionaliteiten. Ook zijn er diverse boekhoudapplicaties te downloaden. Welke applicatie voor jou interessant is, is onder meer afhankelijk van de grootte van je onderneming en of je een zzp-er bent of niet. Je kunt nu, ook buitenshuis, direct je financiële administratie bijhouden en alle bonnetjes en facturen verwerken. Je voorkomt hiermee achterstanden in het verwerken van gegevens.

Interessante apps voor ondernemers

Wunderlist is een van de bekendere applicaties om to do lists te maken en bij te houden. Veel mensen vinden het handiger om alles digitaal in de iPhone bij te houden in plaats van voor een papieren notitieboekje of losse memo’s te kiezen. Een ander voordeel van deze app is dat je een to-do-lijstje met meerdere personen kunt delen. Ideaal wanneer je met meerdere personen de taken binnen een project wilt afronden. Je kunt dan binnen één oogopslag zien wie waar mee bezig is en wat er reeds gedaan is. Een andere fijne applicatie is Pocket. Het basisprincipe is vrij simpel. Pocket is in feite niets meer dan een opslagplaats voor allerlei vormen van content. Zo bewaar je alles wat je interessant vindt of wat je later terug wilt zien of lezen. Denk aan persberichten, video’s, blogs en afbeeldingen.

Previous «
Next »