Waarom kiezen voor maatwerk software

  • Flex
  • Comments Off
maatwerk software

Je bedrijf of organisatie automatiseren is helemaal van deze tijd. Veel taken kunnen tegenwoordig gedigitaliseerd worden. Om te automatiseren heb je software nodig. Processen koppelen, opvragen en inzien worden daarmee een stuk makkelijker gemaakt. Als bedrijf of organisatie heb je bij software diensten de keuze om gebruik te maken van standaard software of maatwerk software. In dit artikel duiken we dieper in de voordelen om voor software op maat te kiezen.

Wat is het verschil tussen standaard en maatwerk software?

Standaard software is software die door verschillende bedrijven kan worden gebruikt. Het kan onder meer worden ingezet bij het bijhouden van de administratie, rapportage, magazijnbeheer, het koppelen van diverse systemen en logistieke afhandeling. Standaard software is gericht op het automatiseren en efficiënter maken van dit soort processen zoals zich die doorgaans voordoen. Heeft je onderneming of organisatie net een iets andere aanpak? Dan is het meestal zo dat standaard software niet goed aansluit.

Hier komt software op maat om de hoek kijken. Maatwerk software wordt speciaal voor jouw bedrijf of organisatie ontwikkeld en sluit dus naadloos aan. Vaak is dit soort software uitermate geschikt voor het automatiseren van complexe processen zoals apps en klantportalen.

Wat zijn de voordelen van maatwerk software?

Software op maat is voordelig voor je bedrijf of organisatie. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Schaalbaarheid

Omdat software op maat speciaal voor de processen binnen je bedrijf of organisatie wordt ontwikkeld, hoeven de processen niet te worden aangepast. Dit bespaart tijd en garandeert dat de software volledig aansluit op jouw manier van werken.

Koppelen van systemen

Een eigen app of een klantportaal zijn zaken die je speciaal voor jouw merk hebt laten ontwikkelen. Maatwerk software maakt het mogelijk om deze toepassingen te koppelen aan de software. Een boekhoudprogramma kan op die manier bijvoorbeeld makkelijk gekoppeld worden aan een webshop om fors te besparen op administratie.

Overzichtelijke applicatie

Software diensten komen vaak met tal van functionaliteiten. Bij software op maat bepaal je zelf welke je wel en niet wil of kunt gebruiken. Je betaalt dus enkel voor software die bruikbaar is. Daarnaast biedt dit overzichtelijkheid, omdat je softwarepakket enkel uit opties bestaat die je daadwerkelijk gebruikt.

Makkelijk aanpassen

Verandert een proces binnen je bedrijf of organisatie? Maatwerk software is zonder problemen aan een nieuw proces aan te passen.

Authenticiteit behouden

Bij software op maat kun je jouw unieke werkwijze behouden. Dit maakt je bedrijf of organisatie lekker authentiek wat weer meer klanten op kan leveren.

Het ontwikkelen van maatwerk software kost misschien wat tijd, maar uiteindelijk heb je iets waar je bedrijf of organisatie veel profijt van heeft!

Previous «
Next »