Wanneer je als ondernemer een personal coach moet inschakelen

  • Flex
  • Comments Off
personal coach

De het laatste decennium schieten de coaches uit de grond als kool, in die mate dat je je begint af te vragen of voor al deze mensen wel werk is. Toch zoeken veel mensen, ook in het zakenleven, hun heil bij een personal coach om verder te komen. Je kunt immers niet elk probleem zelf oplossen. Ook voor jou als ondernemer kan coaching van waarde zijn. We bespreken een aantal voorbeelden van situaties waarin het zinnig is om als ondernemer een personal coach in te schakelen. 

Je hebt begeleiding nodig op zakelijk gebied

De zakenwereld is een universum op zich, waarin wellicht andere wetten gelden dan je gewend bent. Het navigeren door die wereld met als doel er succesvol een plaats in te vinden is lastig als je de weg niet goed kent. Dan is het fijn als je gecoacht kunt worden door coaches met ervaring in het zakenleven, zoals de personal coaches van Tibor. Zo’n coach kan je wegwijs maken in de zakenwereld en de kneepjes van het vak leren, zodat jij succesvol staande kunt houden als ondernemer. Wanneer jij je weg en je plaats gevonden hebt, kun je op eigen benen staan en je onderneming verder uitbouwen.

Je hebt last van weinig zelfvertrouwen

Als ondernemer accepteer je risico’s, maar de een is daar beter in dan de ander. Wellicht ben je ondernemer geworden omdat je geen baan in loondienst kon vinden, of ben je vooral goed in wat je doet maar niet in het vak van ondernemer. Het kan dat je dan een beetje tegen wil en dank ondernemer bent geworden, terwijl je niet het zelfvertrouwen van een geboren ondernemer hebt. Ook in zo’n situatie kan personal coaching van waarde zijn. Een coach kan stukje bij beetje jouw zelfvertrouwen opbouwen, zodat je beter je plaats in de markt kunt claimen en met meer ruggengraat je bedrijf kunt leiden.

Je moet werken aan je managementvaardigheden

Niet iedereen is een geboren manager. Slecht management kan echter de doodsteek zijn voor je bedrijf. Een balans tussen menselijkheid en zakelijkheid is noodzakelijk om succesvol te zijn. Als je dit niet intuïtief kunt en je merkt dat je personeel over je heen loopt of zich juist ongemakkelijk en ondergewaardeerd voelt bij jou, dan is de hulp van een personal coach een bruikbaar instrument om wat aan deze vaardigheden te doen. Een persoonlijke coach kan jou handvaten bieden die je zelf niet bedacht had, en waar je in de toekomst elke keer weer profijt van kunt hebben omdat je er letterlijk op kunt teruggrijpen.

Je hebt moeite om werk en privé in balans te houden

Als ondernemer is moeilijk om jezelf vrije tijd te gunnen. Je kunt in veel gevallen altijd wel aan het werk zijn. Vaak is de grens tussen privé en werk ook vertroebeld omdat (een deel van) de werkzaamheden thuis uitgevoerd worden, waardoor het werk nooit ver weg is. Dit is natuurlijk niet goed voor je persoonlijke welzijn en je gezinsleven. Een personal coach voor ondernemers kan je helpen om de scheiding tussen werk en privé duidelijker te maken, zodat je beter wordt in het scheiden van werktijd en privétijd. Wil je slagen als ondernemer én een fijn gezinsleven hebben, dan is deze begeleiding geen overbodige luxe.

Previous «
Next »