• Homepage
  • >
  • ZZP
  • >
  • Wanneer kies ik voor zakelijke energie als zzp’er?

Wanneer kies ik voor zakelijke energie als zzp’er?

  • Flex
  • Comments Off
zakelijke energie

Werk je als zzp’er? Dan sta je uiteraard ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en dat betekent ook dat energieleveranciers je gemakkelijk weten te bereiken. Heel vaak worden zzp’ers dan ook gebeld voor de zoveelste goede deal op het gebied van zakelijke energie. De meeste zzp’ers hebben echter nog nooit over energie zakelijk zzp nagedacht. Zeker niet met een bedrijf aan huis. Meestal worden de kosten dan gewoon opgenomen in de persoonlijke energierekening. Maar is dit wel de voordeligste keuze of is het in sommige gevallen toch verstandiger om voor zakelijke energie te kiezen? 

Laat een eerlijke vergelijking maken 


De eerste tip die we je kunnen geven is om altijd eerst het eigen verstand te gebruiken. Trap niet in de mooie verhalen die je ontvangt wanneer een dergelijke energieleverancier je belt. Het is niet vanzelfsprekend dat een zakelijk energiecontract voordeliger is. Zeker niet als zzp’er of kleinbedrijf. Er zijn natuurlijk wel situaties waarin dit een goede keuze is, maar dit is lang niet voor iedereen het geval. 

Laat daarom altijd eerst een eerlijke vergelijking maken. Dit doe je eenvoudig zelf door het invullen van een online vergelijker. Op basis van jouw persoonlijke informatie, krijg je vervolgens een advies. Hierbij zie je ook wat je ongeveer maandelijks kwijt zult zijn als je voor deze energieleverancier kiest. Dat geeft natuurlijk veel inzicht. 

Houd er wel rekening mee dat het resultaat van een dergelijke vergelijker verder geen rekening houdt met de voorwaarden. Daarom is het alsnog verstandig om zelf te bepalen welke energieleverancier het voordeligst is én de beste voorwaarden hanteert. Anders kunnen er mogelijk wat addertjes onder het gras zitten. 

Hoeveel energie verbruik je zakelijk? 


Wanneer je als zzp’er over een kantoor aan huis beschikt, is het niet mogelijk om alle energie onder ‘zakelijk’ te laten vallen. Daarom moet je precies weten hoeveel energie je zakelijk verbruikt. Bespreek dit daarom goed met jouw boekhouder. Deze kan vertellen of jouw energieverbruik voldoende is om over te stappen op een zakelijke energiecontract. Wanneer je enkel een laptop gebruikt tijdens het werken, zal dit vrijwel nooit voldoende zijn om voordeliger uit te zijn met een zakelijke energiecontract. Bij het gebruik van verschillende apparatuur kan dit echter wel het verschil zijn. Zeker wanneer je over een groot bedrijf aan huis beschikt. 

Of een zakelijk energiecontract echt voordeliger is, hangt dus met name af van de hoeveelheid energie die je dagelijks verbruikt. 

Waarom kiezen voor zakelijke energie? 

Maar waarom zou je überhaupt kiezen voor zakelijke energie? Dit heeft verschillende redenen, maar het grootste voordeel is toch wel dat zakelijke energie kan worden afgetrokken. Dit levert in de meeste gevallen een fikse besparing op. Ben je zzp’er met een kantoor aan huis? Dan kan je niet zomaar voor een zakelijk energiecontract kiezen? Je moet dan wel aan enkele voorwaarden voldoen. Daarom is het goed om altijd eerst contact op te nemen met een energieleverancier naar wens. Deze kan jou precies vertellen of het mogelijk is om over te stappen op zakelijke energie én of dit daadwerkelijk gunstiger is in jouw situatie. 

Previous «
Next »