Weet wie je in dienst neemt

  • Flex
  • Comments Off
background check

Achtergrond controles zijn een goede manier om meer te weten te komen over een potentiële werknemer. Ze zijn ook een uitstekende manier om informatie te bevestigen die je al over je kandidaat te weten bent gekomen, zoals hun werkverleden en opleidingsachtergrond. Het kan je helpen te begrijpen wie ze zijn en waar ze naartoe gaan. Je kunt erachter komen dat een kandidaat in het verleden in aanraking is gekomen met de wet of je kunt ontdekken dat een kandidaat actief betrokken is bij liefdadigheidswerk. Het is belangrijk om te weten welke informatie beschikbaar is via pre employment screening en hoeveel je hiervan kunt gebruiken bij het nemen van beslissingen over het aannemen van personeel. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om te beslissen of deze persoon hoe dan ook geschikt is voor je bedrijf.

Achtergrond controles zijn belangrijk

Achtergrond controles zijn belangrijke hulpmiddelen om je te helpen bij het verwerven van goed personeel. Ze kunnen helpen  voorkomen dat je iemand in dienst neemt met een strafblad en die misschien oneerlijk is over zijn verleden of niet in staat is om het werk goed uit te voeren. Achtergrond controles kunnen ook mensen identificeren met een geschiedenis van wangedrag op de werkplek of financiële problemen waardoor ze ongeschikt zijn voor werk. Zolang je bedrijf goed is voorbereid, hoef je niet bang te zijn voor achtergrond controles. Ze zijn de beste manier om jezelf tegen risico’s te beschermen en zal ervoor zorgen dat elke sollicitant die alle fasen van het wervingsproces doorloopt, echt gekwalificeerd is voor hun rol bij je bedrijf. Het uitvoeren van antecedentenonderzoeken kan enige tijd duren, omdat het een lang proces is, vooral als je het hele jaar door veel sollicitaties ontvangt. Er zijn mensen van signum interfocus die je kunnen helpen om het werk voor je te doen.

Voer altijd achtergrond controles uit

Het uitvoeren van antecedentenonderzoeken is niet iets eenmaligs. Als je stopt met het controleren van hun achtergronden, loop je waardevolle informatie mis. Je moet ze altijd uitvoeren en niet alleen als je iemand inhuurt. Je moet ze ook uitvoeren wanneer je iemand opnieuw in dienst neemt en zelfs wanneer je bestaande teamleden opnieuw worden aangenomen of zich bij een ander bureau voegen. Er zijn twee belangrijke tijden van het jaar voor het doen van antecedentenonderzoek bij werknemers en dit zijn tijdens de zomer- en winter seizoenen. Agentschappen moeten zich ervan bewust zijn dat veel mensen hun huidige baan tijdens de zomermaanden of misschien zelfs in de wintermaanden zullen verlaten om op vakantie te gaan. Dit resulteert in personeelstekorten als er geen rekening mee wordt gehouden.

Previous «
Next »