• Homepage
  • >
  • personeel
  • >
  • Alles wat je moet weten over het werven van mensen in de financiële sector

Alles wat je moet weten over het werven van mensen in de financiële sector

  • Flex
  • Comments Off

Uit een recent onderzoek blijkt dat banen in de financiële sector naar verwachting in 2026 met minstens 10% zullen groeien. Daarom is het dan ook belangrijker dan ooit dat een headhunter financiële dienstverlening weet hoe hij of zij talent kan vinden en aannemen in de huidige competitieve markt. Want de werving van financiële dienstverleners is heel specifiek. Het komt met een unieke reeks uitdagingen en vereisten die het erg moeilijk maken om de juiste mensen met de juiste vaardigheden)voor dergelijke functies te vinden. Bij werving in de financiële sector moeten de strategieën kloppen om de beste kandidaten binnen te halen, maar hoe weet je welke stappen je moet nemen? We bespreken de belangrijkste uitdagingen bij het werven van financiële dienstverleners en delen tips en trucs om je te helpen bij de zoektocht naar de beste financiële medewerkers voor jouw bedrijf!

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen bij het werven van financiële dienstverleners?

Elke branche wordt geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen bij het werven van nieuwe kandidaten, maar de werving van financiële dienstverleners spant de kroon. Van de steeds veranderende technologie, die voortdurend de zakelijke behoeften verandert en mensen met niche vaardigheden moet vinden, tot hevige concurrentie van zowel “fintech” (financiële technologie) bedrijven als andere sectoren. Het is dan ook geen wonder dat recruiters van dit type personeel worstelen met het werven van mensen voor financiële diensten.

Hier zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij de werving van financiële diensten:

Tekort aan geschikte kandidaten

Een overgrote meerderheid van de accountants- en financiële werkgevers zei dat hun grootste uitdaging bij het werven een tekort aan geschikte kandidaten is. Talent is schaars en dat is al een tijdje zo. Hierdoor zijn medewerkers in de financiële dienstverlening steeds moeilijker te vinden, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze nog moeilijker te behouden zijn!

Gebrek aan de juiste speciale vaardigheden

Afdelingen van bedrijfsfinanciën zijn op zoek naar meer dan alleen mensen die goed zijn met cijfers… ze zoeken juist mensen met gespecialiseerde vaardigheden om ervoor te zorgen dat aan hun behoeften wordt voldaan. Het zoeken naar niche vaardigheden is echter al moeilijk, laat staan ​​wanneer er een ernstig tekort aan kandidaten op de markt is.

Hevige concurrentie om het talent dat er is binnen te halen

De kans is groot dat je met veel andere sectoren concurreert om talent binnen te halen, vooral met zoveel van de jonge werknemers van vandaag die banen in de technologie nastreven in plaats van in financiën. Concurreren met zoveel verschillende bedrijven in meerdere sectoren maakt het werven van financiële dienstverleners moeilijker dan ooit tevoren. Daarnaast zien we dat bijvoorbeeld de technologische markt deze talenten een hoog salaris kan bieden.

Snelle digitale transformatie

Technologie blijft zich aanpassen aan nieuwe en onverwachte manieren die de financiële dienstverlening veranderen. Omdat er voortdurend zoveel veranderd, staan ​​recruiters in de financiële sector voor constante uitdagingen om het juiste personeel te vinden.

Er is geen twijfel over mogelijk: het werven van financiële dienstverleners is moeilijk. Talent is schaars en de concurrentie is hevig. Daarom moet je proactief zijn met jouw wervingsstrategieën om de beste kandidaten voor financiële dienstverlening functies aan te trekken, vaak is het het beste om een professional in te huren om deze talenten te vinden. Het begint allemaal met het laten zien waar jouw organisatie voor staat bij het werven van zowel afgestudeerden als doorgewinterde professionals. Als je dat eenmaal hebt gedaan, zou alles op zijn plaats moeten vallen en zou je binnen de kortste keren de ideale finance-medewerkers voor jouw bedrijf moeten kunnen aannemen!

Previous «
Next »