Creëer een fijne en sfeervolle werkomgeving!

  • Flex
  • Comments Off
werkplek

Als je veel vanuit huis werkt is het belangrijk om daar een gezellige, functionele werkplek in te richten. Dat kan een werkkamer zijn, of een hoekje in de woonkamer. Of misschien heb je wel een eigen kamer op kantoor die je zelf leuk mag aankleden. Elke ruimte vraagt om andere aanpassingen, maar sfeer is altijd belangrijk! Met deze tips creëer je in een handomdraai een fijne werkomgeving:

Design meubels

De trendy design meubels van nu zijn ideaal voor gebruik op de werkkamer. Ze zijn strak, functioneel en ruimtelijk –maar toch brengen ze heel veel meer sfeer dan de gebruikelijke kantoormeubelen! Bij het merk Kave Home vind je veel van dit soort trendy meubels. Denk aan een compact bureau met een Scandinavisch design: speels, licht van kleur en met een gezellige uitstraling. Of een boekenkast met een asymmetrisch ontwerp, waardoor je studieboeken een stuk vriendelijker overkomen!

Inspiratieplekje

Een belangrijke motivatietool: inspiratie voor aan de muur. Zelfs als het helemaal niets met je werk te maken heeft zorgt het vaak voor een beetje meer positieve energie, die je goed kunt gebruiken tijdens het schrijven van dat saaie verslag. Ben je gek van muziek? Hang je favoriete plaat aan de wand, naast een lamp in trompetvorm. Fan van kinderboeken? Stal de leukste uit op een houten plankje boven je bureau. Als je even niet verder komt, staar je gewoon naar je inspiratiebron en droom je even lekker weg. Daarna gaat het werken weer een stuk beter!

Opbergruimte

Onmisbaar wanneer je vanuit huis werkt: voldoende opbergruimte. Zo houd je de werkplek niet alleen netjes, maar kun je het werk ook beter loslaten als het tijd is voor ontspanning. Je kunt kiezen voor een bureau met lades en een ladekastje eronder, of maak de ruimte extra sfeervol met een origineel dressoir in retro stijl! Ook handig: een bureau met een rolluik of een kast met een uitklapbare werkplank. Aan het einde van de dag neem je zo een stuk gemakkelijker afstand van je werk!

Planten

Onderzoek toont steeds vaker aan dat planten een positief effect hebben op onze concentratie. Ook je stemming lijkt er door te verbeteren en planten zijn goed voor het klimaat in je werkomgeving. Kortom, tijd om wat meer groen aan je werkplaats toe te voegen! Geen ruimte meer op de vloer? Hangplanten in een netje van touw staan heel gezellig.

Previous «
Next »