Zelf kiezen

  • Flex
  • Comments Off
managed services

Tegenwoordig zijn er steeds meer organisatie die online werken, maar hun gegevens wel op de juiste manier willen opslaan en veilig stellen. Hierdoor heeft de IT-afdeling binnen een bedrijf het vaak druk om dit binnen de gehele organisatie goed te laten verlopen. Elke organisatie kiest natuurlijk de manier waarop zij het fijnst vinden, de ene organisatie besteed het geheel uit, de ander doet het deels uitbesteden en een ander deel doet dit weer geheel intern. Daarnaast zijn er ook nog verschillende mogelijkheden zoals managed services en managed cloud. Uiteindelijk vraag je jezelf dan af waar dit goed voor is Of waar je uit kan kiezen In de IT branche zijn er een hoop mogelijkheden maar de bekendste zullen hier besproken worden.

Waar is het goed voor? 

Als je een goede management service of cloud hebt, is dit goed voor de IT-infrastructuur om dit op afstand efficiënt te maken. Zo wordt de tijd kwaliteitsvol ingezet en komen er sterke IT-profielen uit. Er zal een hoge productiviteit zijn, het is een hoogstaande technologie en er zal continu geleerd en ontwikkeld worden binnen een organisatie. De technologie binnen een organisatie zal groeien, waardoor er sneller gehandeld kan worden, zowel met klanten als intern met medewerkers. Dus als iets sneller en nauwkeurig is, is dit altijd een pluspunt voor de organisatie. Wordt ook wel gezegd “tijd kost geld”.  Daarnaast haal je als organisatie een drukpunt weg bij de IT-afdeling, zodat zij zich kunnen focussen op andere zaken binnen de IT. 

Mogelijkheden

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om hier als organisatie een juiste keuze in te maken. Een van deze mogelijkheden is managed service, ook wel de service die binnen een organisatie zal ontzorgen. Hiermee wordt bedoeld dat dit een organisatie zekerheid biedt en dat de software of website waarmee gewerkt wordt altijd beschikbaar is en toekomstbestendig is. Het maakt niet uit in wat voor omgeving de organisatie werkt. Er wordt hierbij altijd continuïteit gegeven binnen de systemen en er zullen altijd verbeteringen en innovatiemogelijkheden plaatsvinden. De managed cloud is weer net iets anders dan de services. Mocht een organisatie al in de cloud werken, zal dit ervoor zorgen dat het onderhouden en tijdig geüpdate wordt. Zo kan een organisatie zijn prioriteiten ergens anders neerleggen en een stukje IT loslaten. Zodra een organisatie hiermee start, zal de organisatie zorgelozer worden en zich altijd verder willen ontwikkelen. Innovatie is een van de bekendste termen binnen deze mogelijkheden. 

Previous «
Next »