Zo zorg je voor een goede zakelijke kredietwaardigheid

  • Flex
  • Comments Off
zakelijke kredietwaardigheid

Net zoals een goede privé kredietwaardigheid belangrijk is voor jouw persoonlijke financiën om de zaken te kunnen aanschaffen die je wil, zoals autoleningen, financiering van grote aankopen, vakanties, etc., kan een zakelijk krediet jouw bedrijf helpen met financiële hulp wanneer je het nodig hebt.  Als je bijvoorbeeld ooit een zakelijke lening nodig hebt, bijvoorbeeld via een platform zoals Creddo, dan is het van cruciaal belang dat jouw kredietwaardigheid aangeeft dat je het geld kunt terugbetalen. Hier zijn enkele tips voor het opbouwen van een goed zakelijk krediet.

Open een zakelijke betaalrekening

Een goed startpunt voor het opbouwen van zakelijk krediet is het openen van een zakelijke betaalrekening. De meeste banken bieden verschillende opties. Vergelijk deze, want sommige hebben royale maandelijkse transactie- en stortingslimieten, terwijl andere flexibele zijn en toegang bieden tot bank experts en zakelijke efficiëntie tools. 

Neem een zakelijke creditcard

Veel banken bieden een doorlopend krediet aan, waaronder flexibiliteit om geld op te nemen voor zakelijke aankopen. Bijvoorbeeld met een zakelijke creditcard, op deze site kun je een handig overzicht vinden. De terugbetalingen zijn vaak ook flexibel, waarbij de beschikbaarheid van krediet bij elke terugbetaling wordt aangevuld. Een zakelijk krediet kan worden gebruikt voor het kopen van voorraad, het financieren van bepaalde aanschaffen of het aanpakken van werkkapitaalbehoeften. Zolang je op tijd betaalt, bouw je gaandeweg een zakelijk krediet op.

Zorg ervoor dat je bedrijf is geregistreerd

Je kunt als bedrijf geen krediet opbouwen tenzij je je daadwerkelijk als bedrijf hebt geregistreerd. Zorg dan ook dat je naar de Kamer van Koophandel gaat om een ​​zakelijke entiteit te worden en zorg ervoor dat jouw bedrijf een wettelijk adres heeft. Zorg dat je voor je dit doet goed onderzoekt welke bedrijfsvorm bij jouw bedrijf past. Een BV kost veel om op te richten maar zorgt ervoor dat je niet privé aansprakelijk bent in veel situaties. Een VOF is ideaal als je net begint en nog geen grote voorraden en dergelijke hebt.

Betaal je rekeningen altijd op tijd

Het op tijd betalen van al je rekeningen is de sleutel tot het opbouwen van een positief zakelijk krediet, net als voor persoonlijk krediet. Zorg ervoor dat je de kantoorhuur, leveranciers en andere onkosten op tijd betaalt om ervoor te zorgen dat late betalingen niet worden gemeld aan kredietbureaus.

Krediet laten vaststellen bij leveranciers waar je mee werkt

Je betalingen aan leveranciers en leveranciers zullen je helpen jouw zakelijke krediet beter op te bouwen dan wat dan ook. Veel leveranciers zullen rapporteren aan de kredietbureaus, en een positief krediet bij hen zal niet alleen jouw algemene zakelijke krediet helpen, het zal je ook helpen een positieve relatie met de leveranciers zelf te behouden.

Accepteer creditcardbetalingen

Het eenvoudig accepteren van creditcardbetalingen in jouw bedrijf kan de zakelijke kredietwaardigheid ook helpen als je een bedrijf gebruikt die rapporteert aan de kredietbureaus. Dit is iets om met potentiële leveranciers te bespreken voordat je beslist welke je gaat gebruiken.

Houd de kredietwaardigheid in de gaten

Controleer na verloop van tijd jouw zakelijke krediet op dezelfde manier als je persoonlijke krediet, zodat je ervoor kunt zorgen dat de informatie die wordt gerapporteerd juist is. Als er problemen zijn, zorg dan dat deze zo snel mogelijk worden opgelost en breng je score terug naar wat het moet zijn.

Als je een goed zakelijk krediet hebt, kun je mogelijk de benodigde financiering verkrijgen en hoef je je niet tot jouw eigen persoonlijke financiën te wenden om jezelf een betere zakelijke financiële positie in te nemen. Neem de nodige stappen om een ​​positieve zakelijk krediet op te bouwen… en te behouden!

Previous «
Next »