8 handige printhacks

  • Flex
  • Comments Off
printhacks

Print je regelmatig voor je onderneming en ben je klaar om het leven nog wat makkelijker te maken? Dan zullen deze printhacks je vast en zeker op weg helpen!

1. Bestel je cartridges online

Zijn je cartridges leeg? Dan hoef je de deur niet uit. Je hebt in no-time je printer inkt op je deurmat nadat je deze snel online besteld. Het voordeel? Je hebt lekker snel prijzen vergeleken en direct de juiste cartridges of toners voor een fijne prijs uitgezocht. Zo weet je zeker dat je goedkoop kunt printen én de juiste kwaliteit in huis haalt.

2. Sluit een print abonnement af

Wist je dat sommige printers ook print abonnementen aanbieden? Met dit soort abonnementen geeft de printer automatisch een seintje naar de fabrikant wanneer de cartridges bijna leeg zijn, en krijg je de nieuwe aanvulling direct toegestuurd. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken over (bijna) lege cartridges. Het enige nadeel is dat je in dit geval vast zit aan de cartridges van het merk zelf ; en deze zijn vaak net wat duurder.

3. Zoek naar klooncartridges

Je kunt naast de cartridges van het merk van je printer ook klooncartridges aanschaffen. Dit zijn cartridges die gewoon in jouw printer passen en over het algemeen dezelfde kwaliteit leveren; maar dan van een ander merk en voor een lagere prijs.

4. Print dubbelzijdig 

Dubbelzijdig printen zorgt er niet alleen voor dat je printjes makkelijker te lezen zijn maar ook nog eens dat je wat op de kosten bespaard. Er is natuurlijk minder papier nodig!

5. Snel afdrukken

Heb je geïnvesteerd in een printer met mogelijkheden? Dan is de kans groot dat de optie ‘snel afdrukken’ of ‘afdrukken op hoge snelheid’ er op zit. Zo hoef je minder lang te wachten en heb je jouw printje zo voor je neus. Let wel: dit is niet aan te raden bij het printen van bijvoorbeeld foto’s.

6. Zet de printer helemaal uit

Wanneer je de printer uitschakelt, is de kans groot dat deze op standby springt en alsnog de hele nacht stroom verbruikt. Zet ‘m liever helemaal uit door bijvoorbeeld een timer in het stopcontact te steken. Hoef je er niet eens over na te denken!

7. Ecologische fonts

Wil je wat minder aan inktcartridges besteden? Ga dan op zoek naar ecologische of duurzame fonts. Deze lettertypen vragen minder inkt en zijn doorgaans ook nog eens sneller geprint. Scheelt je tijd en geld! 

8. Check je standaardinstellingen

Mocht je dit nog niet gedaan hebben, kijk dan even naar de standaardinstellingen van je pc en printer. Zo kun je bijvoorbeeld alles automatisch dubbelzijdig en zonder kleur afdrukken; scheelt je weer wat kosten! 

Previous «
Next »