Bureau op maat

  • Flex
  • Comments Off
zit sta bureau op maat

Een van de belangrijkste zaken op kantoor is dat u in een prettige omgeving werkt. Dit kan meerdere dingen beslaan, zoals een mooie inrichting, goed meubilair en een goede werksfeer. Alle drie de punten zijn van groot belang, maar de tweede springt er misschien wel bovenuit. Zonder goed afgestelde stoelen en een bureau bestaat de kans dat u nek-, schouder- en/of rugklachten krijgt, waardoor u vaker thuis zit dan op kantoor en gaat u misschien zelfs de ziektewet in. Dit klinkt overdreven, maar het kan wel degelijk een gevolg van slecht kantoormeubilair zijn. Om te beginnen heeft u een goede desk nodig. Lees daarom onderstaand bericht, zodat u weet hoe u een goed bureau kiest.

Ergonomie

Het woord ergonomie zegt u op het eerste ogenblik misschien niets, maar het is een van de belangrijkste punten voor een goede zithouding achter uw bureau. De term houdt in dat er gelet wordt op de houding van het gehele lichaam, wanneer u aan het werk bent achter de computer. Hierbij let men op de stand van de voeten, benen, armen, het hoofd/nek en de rug. De voeten dienen recht op de grond te staan, wanneer de benen in een hoek van ongeveer 90 graden gebogen zijn. De persoon in kwestie dient een rechte rug te houden, waarbij de onderrug ondersteunt wordt en het hoofd recht vooruit kijkt. Bij dit alles moet de persoon de armen op het bureau laten steunen en de ellebogen in een hoek van ongeveer 90 graden houden. Als dit allemaal correct is, dan weet u zeker dat u een goede zithouding heeft.

Aanpassingen

Mocht er aan een van de punten in bovenstaande alinea niet voldaan worden, dan moet u actie ondernemen. Wanneer bijvoorbeeld de armen niet in de goede hoek staan, is de kans groot dat dat licht aan uw bureau. Tegenwoordig is het mogelijk om de desk in hoogte te verstellen, en dat komt erg van pas wanneer u merkt dat u niet fijn met de armen op het blad kan steunen. Pas de hoogte dan zodanig aan dat u een prettige houding aanneemt. Het kan ook zo zijn dat het materiaal waar u op werkt niet prettig aanvoelt. Dan is het mogelijk om een ander materiaal te gebruiken, bijvoorbeeld een zachter houttype of een blad afgewerkt met een zachte beschermlaag. Mocht dit allemaal niet helpen, dan kunt u altijd met de baas praten over de mogelijkheden om nieuw meubilair te kopen. Dit doet u bijvoorbeeld op www.officetopper.com.

Previous «
Next »