• Homepage
 • >
 • ZZP
 • >
 • Vijf keer spullen die u als zzp’er zakelijk mag boeken

Vijf keer spullen die u als zzp’er zakelijk mag boeken

 • Flex
 • Comments Off
zakelijk fietsen

Als ondernemer mag u een boel spullen zakelijk boeken. Maar welke dat precies zijn weten we niet allemaal. Hierbij vijf keer spullen die u als zzp’er zakelijk mag boeken.

 1. Auto van de zaak

De auto van de zaak is zo’n kostenpost waarvan iedere ondernemer weet dat deze zakelijk te boeken valt. Maar de auto van de zaak is slechts deels aftrekbaar, net als zakelijke kosten die u maakt met uw eigen auto. Als u besluit een auto aan te schaffen voor werkdoeleinden, moet u kiezen of u de auto als privé- of ondernemingsvermogen aangeeft. Beide hebben voor- en nadelen die u af kunt gaan. Bereken zelf of het voordeliger is om uw auto zakelijk of privé te hebben!

 1. Fiets van de zaak

Net als de auto van de zaak is er ook de fiets van de zaak die u deels zakelijk kunt aftrekken. Of het nu om een elektrische fiets gaat of een ‘gewone’ fiets, beide zijn aftrekbaar. Ook hierbij kunt u kiezen om de fiets als privé- of ondernemingsvermogen aan te geven. En wederom hebben beide voor- en nadelen die u voor uzelf op een rijtje kunt zetten.

 1. Huur van de bedrijfsruimte

Als u een bedrijfsruimte huurt, kunt u de huur van de bedrijfsruimte en de kosten voor de inrichting daarvan volledig aftrekken. Dit kan jaarlijks een flinke teruggaven betekenen.

 1. Telefoonrekening

Uw privé telefoonabonnement is niet aftrekbaar, maar de kosten die u maakt voor zakelijke gesprekken dan weer wel. Nu lijkt dit misschien niet om veel geld te gaan, een paar tientjes in de maand, maar jaarlijks kan dat toch oplopen tot honderden euro’s!

 1. Internet privé

Ditzelfde geldt ook voor de internetverbinding die u privé gebruikt. De kosten die u maakt voor het zakelijk gebruiken van het internet kunt u zakelijk aftrekken. Dit lijkt net als bij uw telefoonrekening misschien niet om een hoog bedrag te gaan, maar na een heel jaar uw internet intensief gebruikt te hebben, loopt dit op tot honderden euro’s, die voor u als zzp’er toch goed van pas kunnen komen.

Previous «
Next »