De voordelen van led op kantoor

  • Flex
  • Comments Off
luchtvochtigheid meten

Het gebruik van led verlichting, zoals geavanceerde t8 led lampen, heeft een hoge vlucht genomen. Niet alleen veel particulieren, maar zeker ook bedrijven, winkeliers en kantoren vervangen de gebruikelijke verlichting steeds vaker voor energiezuinige led-verlichting. Zeker in kantoorgebouwen hebben t8 led lampen veel extra’s te bieden. Welke voordelen heeft led-kantoorverlichting precies? In dit blog lees je alles wat je weten wilt over de meerwaarde die led-lampen te bieden hebben

Een aanzienlijke reductie van de energiekosten

Ze zijn nog veel in kantoren, schoolgebouwen en bedrijven te zien: tl lampen. Door de tl lampen te vervangen voor t8 led verlichting kan een flinke hoeveelheid energie, en daarmee geld, bespaard worden. Een groot nadeel van tl-verlichting is het feit dat deze lampen erg warm worden, wat veel energie kost. De energie van tl lampen gaat vaak niet rechtstreeks naar de verlichting, maar verdwijnt grotendeels. Sommige tl lampen verliezen tot wel 90 procent aan warmte. Kies je echter voor het gebruik van led-lampen op kantoor, dan wordt de ingezette energie veel effici├źnter gebruikt. Led-lampen worden namelijk nauwelijks warm en verbruiken veel minder energie. De besparing qua energiekosten bedraagt hierdoor al snel 50 tot 80 procent. Zeker in grote kantoorgebouwen met veel aparte ruimtes kan led hierdoor een interessante besparing op de energierekening opleveren. Vaak wordt de investering die in led-verlichting wordt gedaan binnen twee jaar weer terugverdiend!

Meer creativiteit en productiviteit

Een fijn voordeel van led-verlichting in kantoorruimtes gebruiken, is het feit dat deze verlichtingssoort een bewezen positief effect heeft op de creativiteit en productiviteit van je werknemers. Led-lampen knipperen namelijk, anders dan de aloude tl-buizen, niet en zorgen daardoor voor veel meer rust. Jouw personeel kan zich hierdoor beter focussen, terwijl hoofdpijnklachten en oogklachten aanmerkelijk afnemen. Het is wellicht overbodig te zeggen, maar onderzoek heeft aangetoond dat kantoormedewerkers door led-lampen creatiever en productiever zijn op de werkvloer.

Kleur en mogelijkheden in overvloed

Fijn aan led-verlichting is dat er tegenwoordig veel kleurkeuze is. Led-verlichting is zeker niet zo eentonig al veel mensen denken. Er is keuze uit tal van kleuren en accenten led-verlichting. Daarbij is het ook mogelijk om led-dimmers te gebruiken, om zo je eigen unieke sfeer te scheppen.

Duurzaamheid en oog voor milieu en klimaat

In Nederland zijn zowel bedrijven, particulieren als de overheid steeds intensiever betrokken geraakt bij het duurzaam en energieneutraal maken van de private en openbare leefruimte. Woningen, fabrieken, bedrijfspanden, kantoren en overheidsgebouwen worden in sneltreinvaart energievriendelijk ingericht. Naast isolatiemaatregelen, denk aan isolatieglas plaatsen of het isoleren van muren en daken, en de aankoop van zonnepanelen, kan dit ook door de verlichting aan te passen. Led gebruiken is een goede manier om aan te sluiten bij deze trend. De CO2-uitstoot wordt met gebruik van led beperkt. Fijn is verder dat je als ondernemer aanspraak kunt maken op overheidssubsidie als je kiest voor het verduurzamen van de verlichting. Feitelijk krijg je dan een interessante belastingkorting, die ook wel bekendstaat als de Energie Investeringsaftrek.

Previous «
Next »