• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Gereedschap dat eigenlijk op ieder kantoor aanwezig moet zijn

Gereedschap dat eigenlijk op ieder kantoor aanwezig moet zijn

  • Flex
  • Comments Off
gereedschap kantoor

Een kantoor wordt normaliter niet in verband gebracht met gereedschap. Op kantoor staan er bureaus, veel computers, koffiezetapparaten en het moet er normaliter schoon en netjes blijven. Maar daar zit het probleem. Bureaus moeten in elkaar gezet worden. Computers moeten op de juiste wijze aangesloten worden en ook de koffiemachine zal af en toe het nodige onderhoud nodig hebben. Dit alles gaat gewoonweg niet zonder gereedschap. Gereedschap is daarom óók op kantoor onmisbaar. Je zult gereedschap normaliter niet elke dag nodig hebben, maar als er een nieuw bureau geplaatst of verplaatst moet worden, dan is het ontzettend handig als je gereedschap in de buurt hebt. Welk soort gereedschap is het meest handig om op kantoor te hebben?

Rolmaat of duimstok

Op kantoor wordt met cijfers gewerkt dus je weet heel goed het belang van juiste cijfers en dat het spreekwoord ‘meten is weten’ helemaal correct is. Een rolmaat of een duimstok is dan ook onmisbaar op kantoor. Je moet een kast of een bureau op een bepaalde plek plaatsen? Je moet dan wel weten of het ook echt past, anders kun je er beter niet aan beginnen of moet je een kleiner bureau of kast plaatsen.

Een bureau vastschroeven

Daar sta je dan met alle onderdelen van een bureau. Om alle onderdelen aan elkaar te verbinden worden vaak bouten en moeren gebruikt. Het beste gereedschap hiervoor is een dopsleutel. Vooral een dopsleutel met een ratelmechanisme is erg handig. Zo kun je de bouten en moeren ook op de meest lastige plaatsen gemakkelijk aandraaien.

Hamer

Een foto van ‘de medewerker van de maand’ moet natuurlijk wel aan de wand worden getimmerd of er moet een nieuw schilderij opgehangen worden. In dit geval zal een hamer altijd goed dienst doen op kantoor. Een hamer valt onder slaggereedschap, maar er zijn meerdere gereedschappen dat als slaggereedschap wordt gezien, zoals tackers. Een tacker is handig om even een mededeling op een bord vast te nieten. Een boormachine kan ook handig zijn om gaten te boren voor het schilderijtje of foto dat je wilt ophangen.

Schroevendraaiers en inbussleutels

Een bureau hoeft niet altijd uit boeren en mouten te bestaan, maar kan ook uit schroeven bestaan. In dat geval zijn schroevendraaiers of inbussleutels het ideale gereedschap. Omdat je te maken kunt hebben met schroeven van verschillende maten, is het altijd verstandig om een hele schroevendraaierset en inbussleutelset bij de hand te hebben.

Messenset

Nee geen keukenmessen, maar messen als gereedschap, zoals een stanleymes. Een goed mes is eigenlijk altijd onmisbaar. Niet alleen voor de opbouw- en afbouwklussen, maar ook voor de dagelijkse kantoorwerkzaamheden kan een mes soms goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan het snijden van boards voor reclamedoeleinden die je met een stanleymes mooi strak en recht kunt krijgen.            

Previous «
Next »