Voorkom omzetverlies door relatiegeschenken

  • Flex
  • Comments Off

Omzetverlies een angstdroom van veel ondernemers

Omzetverlies, zeker over een langere periode, is een van de grootste angstdromen van een ondernemer. Als er iets is wat je wilt voorkomen, is het verlies van omzet. Daarom grijpen ondernemers en bedrijfseigenaren natuurlijk alle opties aan om tot winstmaximilisatie te komen. Een van de manieren om omzetverlies te voorkomen is het inzetten van relatiegeschenken om klanten aan je te binden.

De voordelen van relatiegeschenken

Relatiegeschenken laten maken en uitdelen aan klanten, zoals een voordelig waterflesje bedrukken bij Lavista, heeft veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat een relatiegeschenk een voordelige en effectieve manier is om van een goede klant een loyale, blijvende klant te maken. Met name als je een flinke voorraad relatiegeschenken laat maken, krijg je veel financieel voordeel op jouw bestelling en kun je de prijs per los geschenk erg laag houden. Uit onderzoek blijkt dat relatiegeschenken erg gewaardeerd worden door klanten. Liefst 83 procent van de ontvangende klanten geeft aan dat het geschenk gewaardeerd wordt. Een ander voordeel van een relatiegeschenk aan klanten, of aan je personeel uitdelen, is dat zowel de klant als de medewerker zich echt gewaardeerd voelt en meer respect krijgt voor jouw onderneming. Door het geschenk wordt de naam van jouw bedrijf beter en breder bekend – iemand drinkt uit een flesje met jouw bedrijfslogo en bedrijfsnaam -, de klantrelatie verbetert en je draagt als ondernemer bij aan het vergroten van de gunfactor. Klanten gunnen jouw vaak wat extra’s nadat er een bedrijfspresentje is uitgedeeld. De investering die je in relatiegeschenken doet, betaalt zich dus uiteindelijk weer terug doordat je meer verkoopt en dus extra winst gaat maken. Onderzoek heeft aangetoond dat het op die manier werkt en jij en jouw bedrijf zijn uiteindelijk degenen die optimaal profiteren van het relatiegeschenk.

Veel keuze aan soorten relatiegeschenken

Tot slot een van de grootste pluspunten van ht aanschaffen van relatiegeschenken voor jouw klanten en/of medewerkers: er is op dit gebied een enorme keuze. Zo kun je drinkflesjes laten bedrukken met jouw logo en bedrijfsnaam. Naast waterflesjes zijn populaire relatiegeschenken verder onder meer bedrukte handdoeken, aanstekers met een logo erop, mokken met een leuke of grappige tekst en kwalitatief goede pennen als bedrijfscadeau. Natuurlijk kies je voor presentjes die passen bij de main task en de economische sector waarin jouw onderneming actief is. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en kies ook voor winst op termijn door via een relatiegeschenk aan klantenbinding te doen!

Previous «
Next »