• Homepage
  • >
  • overig
  • >
  • Kies ervaren advocaten bij letselschade Amsterdam:

Kies ervaren advocaten bij letselschade Amsterdam:

  • Flex
  • Comments Off

Een letselschade advocaat kan u helpen als u letselschade heeft opgelopen. U hebt in zo’n situatie namelijk vaak recht op schadevergoeding. Bij veel advocatenkantoren is het mogelijk om een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen. Dus mocht u vragen hebben over bijvoorbeeld een letselschadevergoeding, de procedure bij medische fouten of een bedrijfsongeval, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen. Maar ook als u betrokken bent bij een verkeersongeval, schadeposten moet claimen of smartengeld dient te ontvangen of vragen heeft over aansprakelijkheid, staat een advocaat gespecialiseerd in letselschade Amsterdam voor u klaar.

Letselschadevergoeding na een medische fout, bedrijfsongeval of verkeersongeval

Als u door het toedoen van een ander letsel heeft opgelopen, dan heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding. U kunt over het algemeen tot vijf jaar na het ontstaan van het letsel een letselschadevergoeding opeisen. Bij verkeersongevallen wordt hiervoor een periode van drie jaar aangehouden. Soms zijn er uitzonderingen en is deze termijn korter of juist langer. Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval of medische fout, neem dan contact op met een specialist op het gebied van letselschade Amsterdam. Zij u kunnen vertellen wat uw rechten zijn en van welke schadeposten u gebruik kunt maken.

Welke schadeposten zijn er bij letselschade?

Vaak is het voor een slachtoffer met letselschade onduidelijk waar hij of zij recht op heeft. Er zijn tientallen soorten schadeposten waar u wellicht op kunt terugvallen of gebruik van mag maken. Een letselschade advocaat kan u helpen bij het uitzoeken van de posten die passen bij uw letsel. Een aantal belangrijke schadeposten waar u samen met uw letselschade advocaat naar kunt kijken zijn bijvoorbeeld: smartengeld, inkomstenverlies, daggeldvergoeding voor een ziekenhuisopname, medische kosten, extra telefoonkosten en de kosten voor rechtsbijstand. Voor langdurige of blijvende letselschade kunt u ook voor andere kostenposten in aanmerking komen zoals: huishoudelijke hulp, aanpassingen aan de auto of vervoerskosten, verhuiskosten, geld uitgegeven aan hulpmiddelen en zelfs de kosten voor een aangepaste vakantie. Wilt u weten voor welke schadeposten u in aanmerking komt, vraag dan de letselschade advocaat om hulp.

Wanneer is iemand aansprakelijk voor letselschade?

In de wet en rechtspraak is geregeld dat de schade die aan een ander wordt toegebracht vergoed moet worden. Dit heet een schadevergoeding en heeft alles te maken met het begrip aansprakelijkheid. Er zijn drie bronnen van aansprakelijkheid bij een schadevergoeding, namelijk:

  • Op grond van contract of overeenkomst;
  • Op grond van de wet;
  • Uit rechtmatige daad.

Het burgerlijk recht maakt onderscheid tussen schuldaansprakelijkheid en risicoaansprakelijkheid. Bij schuldaansprakelijkheid moet er sprake zijn van enige verwijtbaarheid aan de zijde van de incident veroorzakende persoon. Soms kan de schuld in de zin van verwijtbaarheid wegvallen aan de zijde van de veroorzaker, zoals dat bijvoorbeeld het geval is als er overmacht wordt toegekend. Bij risicoaansprakelijkheid speelt ‘schuld’ geen rol. Als een bepaald risico zich voordoet dan is daarmee de aansprakelijkheid gegeven, deze vorm wordt ook wel kwalitatieve aansprakelijkheid genoemd. 

Previous «
Next »