• Homepage
  • >
  • overig
  • >
  • Let hier op als je gaat investeren in crypto currencies

Let hier op als je gaat investeren in crypto currencies

  • Flex
  • Comments Off
cardano koers

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen gaan investeren in crypto currencies. Door de verhalen uit de beginperiode blijven veel mensen hier interesse in houden. Het is nog steeds mogelijk om hier wat geld mee te verdienen, maar uiteraard niet meer zoveel als in die beginperiode. Daarnaast moet je beseffen dat de koersen van de meeste cryptocurrencies niet erg stabiel zijn zoals de koersen van zilver en goud, maar juist erg fluctueren, en dat deze ook geregeld kelderen, waarna je dus niet meteen in paniek moet raken. Dit geldt voor de meeste grote crypto currencies, of het nu over de Ripple koers, de Cardano koers of de Bitcoin koers gaat . Aangezien de meeste cryptomunten zijn gekoppeld aan ethereum, moet je die koers ook goed in de gaten houden. Andere zaken waar je op moet letten vind je hieronder.

Je wallet is je kluis

De beste manier om je cryptomunten veilig te bewaren is door ze in de portemonnee, oftewel wallet, te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld bij een app als Bitvavo. De reguliere portefeuilles van de cryptocurrencies zelf zijn ook veilig. Ze zijn gedecentraliseerd en de rekeninghouder heeft altijd de controle. Met een zogeheten native portemonnee ben je de enige die de sleutels van je rekening heeft.

Het juiste moment 

Het is van cruciaal belang om op het juiste moment te beleggen om je rendement zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast moet je niet vergeten dat handelen in cryptocurrency ook verliezen kan opleveren: zo zijn de Bitcoin-prijzen in 2018 gedaald en beleggers hebben toen veel geld verloren. Dit kwam vooral omdat beleggers geen aandacht besteedden aan alle waarschuwingen die er waren. Bitcoin zat vorig jaar in een cruciaal punt, ook wel de zogenaamde ‘death cross’ genoemd. Dit is de periode waarin het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde aan de negatieve kant kruist. Besef dus goed dat beleggen in cryptocurrency nooit zonder risico is en beleg niet met geld dat je niet kunt ’missen’.

De meeste crypto handelaren verliezen namelijk nog steeds geld, dat betekent echter niet dat cryptocurrency een slechte investering is. Je moet alleen opletten en onderzoek doen. Crypto Handel is nog nieuw en investeerders zijn geneigd om fouten te maken. Toen de prijs van Bitcoin in 2018 een piek bereikte besloten veel mensen om te stoppen met beleggen. Met fundamenteel onderzoek waren ze er echter achter gekomen dat cryptocurrency op het punt stond een nog hogere stijging door te maken.

Moeilijk kiezen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende munten op de crypto markt te verkrijgen en dan kan het moeilijk zijn om te wedden op een winnaar. Een goede manier om jouw rendement te maximaliseren is om te investeren in een munt die voor inzet beloningen biedt. Zo bieden veel startups maandelijkse bonussen aan beleggers voor het simpelweg vasthouden van hun munten. Je kunt deze bonussen dan weer terugzetten in nieuwe investeringen om jouw vermogensopbouw te laten groeien.

Risico blijft een enorme factor

Als beginner moet je dus niet al jouw vermogen direct beleggen in cryptocurrency, tenzij je bereid bent om direct grote risico’s te nemen. De crypto markt is namelijk een zeer schommelende markt. Door die hevige koers schommelingen zou je zomaar veel geld kunnen verliezen. Zorg dus dat je weet waar je aan begint en leg een bedrag in dat je kunt missen. De dagen dat cryptocurrency tot enorm hoge winsten leidden zijn voorbij.

Previous «
Next »