Litecoin: reken je rijk. Conclusie: to mine or not to mine

  • Flex
  • Comments Off

Litecoin, reken je rijk?

De Litecoin is de afgelopen weken zeer regelmatig in het nieuws en dat is niet zo verwonderlijk. Maar om te beginnen: wat is de Litecoin nu eigenlijk? De Litecoin is een cryptomunt. De munt is gebaseerd op de blockchain-technologie, net als de Bitcoin. De Litecoin is ontwikkeld door Charlie Lee, een voormalig werknemer van Google. De Litecoin wordt ook wel eens een alternatief voor de Bitcoin genoemd en bestaat sinds 2011. Iedere Litecoin kan worden gesplitst in 100 miljoen delen. Notering kan dus in 8 posities achter de komma plaatsvinden.

Het gaat goed met de Litecoin

Bijna alle cryptomunten hebben in januari harde klappen gekregen en zijn nu weer op de terugweg. Daarbij is het opvallend dat de stijging van de Litecoin sneller is gegaan dan die van vergelijkbare munten. Deze forse stijging is veroorzaakt door de ‘hard fork’ van de Litecoin op 18 februari. Een ‘fork’ is een splitsing van de munt waardoor er twee munten ontstaan, de oude en een verbeterde. De nieuwe munt is de Litecoin Cash oftewel LCC. Nadat de splitsing heeft plaatsgevonden gaan beide munten dan hun eigen weg en krijgen ook een eigen koers. Op dezelfde manier zijn de Bitcoin en de Bitcoian Cash ook ontstaan.

Fork met bonus

Door een slimme truc is de aandacht op de fork gevestigd. Alle eigenaren van de oude Litecoin krijgen namelijk gratis en voor niets een aantal nieuwe Litecoin Cash. Gratis geld zullen maar weinig mensen zich hebben laten ontgaan en mede daardoor is de koers waarschijnlijk ook opgelopen de afgelopen tijd. Wordt de nieuwe Litecoin Cash een succes? Er zijn twijfelaars, waaronder Charlie Lee. Om de nieuwe munt aantrekkelijk te maken, zullen de transactiekosten van de LCC 90% lager gaan liggen dan die van de Litecoin. Ook zal het systeem 4 keer zoveel transacties kunnen verwerken als de Bitcoin, om problemen te voorkomen die ontstonden toen de Bitcoin in korte tijd fors steeg en de transacties bijzonder traag verliepen.

Litecoin, to mine of not to mine?

De nieuwe Litecoin Cash heeft een andere technologische basis dan de Litecoin. De oude Litecoin kun je niet minen met de Bitcoin mining hardware. Voor de nieuwe LCC is dat anders, die gebruikt wel hetzelfde protocol waardoor eigenaren van toepasselijk hardware ook LCC kunnen gaan minen. Heeft u interesse in de Litecoin of de LCC of in derivaten op de koers van deze crypto-valuta? Kijk dan op Aandelenkopen.nl voor verdere informatie.

Previous «
Next »