Metaalbewerking, ijzer scherpt ijzer

  • Flex
  • Comments Off
metaalbewerking

Metaaltechniek komt voort uit de ijzertijd 

Metaalbewerking is een vak dat al duizenden jaren beoefend wordt. In oude tijden begonnen mensen de kunst van het smelten en bewerken van ijzer, koper, zilver en goud onder de knie te krijgen. Prachtige producten uit lang vervlogen tijden worden nog steeds opgegraven tijdens archeologische werkzaamheden. Vandaag de dag zijn de vroegere technieken geanalyseerd en tot in 21ste -eeuwse perfectie verbetert. Er zijn verschillende takken van sport binnen de metaalbewerking. Waar een smid vooral het grove gooi- en smijtwerk verricht naast z’n smeltoven en blaasbalg, daar zal de gespecialiseerde RVS metaalbewerker hoogwaardige roestvrijstalen totaaloplossingen in metaal produceren. Niet zoals de smid het smeden van zwaarden, hang- en sluitwerk of hoefijzers. Maar het op maat maken van lasergesneden, gekante en altijd roestvrijstalen of aluminium plaatwerk zoals machineonderdelen.

Roestvrij en veilig

Heijco Machinebouw werkt bijvoorbeeld alleen met roestvrij staal en aluminium. Zo is er geen contactcorrosie tijdens het productieproces en dat garandeert jou een product dat niet zal gaan roesten. Het gaat hier om metalen onderdelen die je veiligheid garanderen. Net zoals in oude tijden het kwalitatief perfecte samoeraizwaard het visitekaartje was van z’n maker, zo zijn de bordessen, trappen en framebouw van Heijco machinebouw de metalen vertegenwoordigers van dit innovatieve bedrijf.

Aluminium lassen is een vak apart 

Het ene laswerk is het andere niet. Het is van belang dat metalen onderdelen waar regelmatig een zekere mechanische spanning op staat, stevig zijn. Het zwakste punt is de eventuele lasnaad waarmee de metalen onderdelen aan elkaar vastzitten. Dit moet goed zijn. Aluminium lassen is een vorm van metaalbewerking dat een speciale techniek vereist. Een goede voorbereiding, binnen werken (geen wind) en vooral schoon werken is belangrijk. De specialisten van Heijco Machinebouw weten vuil weg te houden tijdens het TIG-lassen van aluminium. Er zijn veel factoren waarmee rekening gehouden dient te worden bij het lassen van aluminium: verschillende soorten beschermgas dat niet reageert met het lasproces om de laskwaliteit te verbeteren, werken met zeer hoge temperaturen, soort en diameter van de elektrode en andere variabelen.

De RVS metaalbewerker is een specialist 

Metaalbewerking is een specialisme dat veel technische kennis vereist en jarenlange ervaring. Zeker als het gaat om machineonderdelen of onderdelen die de veiligheid en duurzaamheid garanderen, dan moeten deze gemaakt zijn door mensen die weten wat ze doen. Ga met dit soort werk dan ook niet zelf aan de slag als je niet zeker weet wat je doet. Met Heijco Machinebouw als partner garandeer je jezelf kwaliteit. Een eerlijk en deskundig advies is het begin van een duurzame samenwerking: ijzer scherpt ijzer. Zo kun jij je focussen op waar jij weer goed in bent.

Previous «
Next »