Populaire youngtimers 2024

  • Flex
  • Comments Off
youngtimers 2024

De term oldtimer is al jarenlang een bekend begrip. We hebben het hierbij over auto’s die minimaal 30 jaar oud zijn. Het grote voordeel van dit soort voertuigen is dat ze verschillende financiële voordelen met zich meebrengen. Daarnaast zien ze er vaak ook gewoon schitterend uit. Naast oldtimers zie je ook steeds meer zogeheten youngtimers rondrijden. Dit zijn nog geen klassiekers, maar echt jong kun je ze ook niet meer noemen. Ook het rijden van een youngtimer is financieel vaak behoorlijk gunstig. Wil je in 2024 zelf een youngtimer rijden? Dan heb je de keuze uit een ruim assortiment populaire youngtimers 2024. Je kunt de auto zowel zakelijk als privé rijden. Hou er wel rekening mee dat het fiscale voordeel alleen geldt voor zakelijke rijders.

Wat is een youngtimer precies?

Een youngtimer is een wat oudere auto, die minder oud is dan echte oldtimers. Over het algemeen hebben we het dan over auto’s van zo’n vijftien tot vijfentwintig jaar oud. Dit is echter geen vaste regel. Zo worden ook auto’s van een halve eeuw oud soms nog tot de youngtimers gerekend. Eerder in 2018 schreven we al eens over populaire youngtimers, maar inmiddels zijn er weer nieuwere modellen op de markt die in de nu ook onder de norm ‘youngtimer’ vallen.

Waarom kiezen voor een youngtimer?

Er zijn verschillende redenen waarom het slim is om te kiezen voor een youngtimer. Zo profiteer je van diverse belastingvoordelen, terwijl je tegelijkertijd ook een redelijk moderne auto bezit. In de meeste gevallen ben je minder geld kwijt aan onderhoud dan bij een oldtimer. Daarnaast beschikken youngtimers doorgaans ook over airbags, airconditioning, electrische beglazing en katalysatoren. Verder hebben ze over het algemeen een redelijk lage kilometerstand, waardoor ze nog een hele tijd meekunnen. Een extra bijkomend voordeel is de lage bijtelling die geldt voor youngtimers. Nog een pluspunt van een youngtimer 2024 kopen is dat je op deze manier vrij voordelig een luxe auto kunt rijden. Ben je zelf op zoek naar een betaalbare auto met moderne snufjes? Overweeg dan zeker een youngtimer te rijden!

Welke youngtimers zijn er in 2024 bijgekomen?

Ook in 2024 zijn er weer allerlei nieuwe youngtimers bijgekomen. Hierbij gaat het om wagens die uitgebracht zijn in 2008 en 2009. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de BMW X1. Ook de Ford Kuga mag dit jaar vijftien kaarsjes uitblazen en is hiermee een youngtimer geworden. Andere fijne auto’s die je nu met belastingvoordeel kunt rijden, zijn onder meer de Mercedes-Benz E-klasse (W212), de Nissan 350Z, de Alfa Romeo Mito, de Porsche Panamera, de Toyota Prius en de Peugeot 3008 en 5008.

Populaire Youngtimers 2024

BMW X1

Mercedes Benz E-klasse 

Ford Kuga

Nissan 350Z

Alfa Romeo Mito

youngtimers 2024

Porsche Panamera

Toyota Prius

Peugeot 3008

De ideale youngtimers voor zakelijke rijders

Het rijden van een youngtimer is vooral gunstig voor zakelijke rijders. Alleen zij kunnen namelijk gebruikmaken van de speciale youngtimer-regeling. Voor de bijtelling wordt hierbij niet gekeken naar de nieuwwaarde van de auto, maar naar de huidige waarde van het voertuig. Het bijtellingspercentage voor youngtimers 2024 is vastgesteld op 35%. Zoek je een betaalbare youngtimer voor jouw zakelijke gebruik? Kies dan bij voorkeur voor een betrouwbare en representatieve wagen. Goede voorbeelden hiervan vind je onder meer bij Audi (de A4 en A6), bij Mercedes-Benz (de C-klasse en E-klasse) en bij BMW (de 3-serie en 5-serie). Natuurlijk kun je ook kiezen uit één van de prachtige auto’s die sinds dit jaar tot de youngtimers gerekend mogen worden.

Previous «
Next »