Porselein servies kopen voor je restaurant

  • Flex
  • Comments Off
servies

Ben je eigenaar van een restaurant of van een andere horecagelegenheid? Dan wil je je gasten goed serviesgoed voorzetten. Voor stijlvol servies kies je natuurlijk porselein. Porselein is stijlvol en je laat je gasten daarmee zien dat je daadwerkelijk om hen geeft en het allerbeste voor hen wilt. Maar er bestaan nogal diverse soorten porselein. Welk porselein je moet kiezen is afhankelijk van het soort restaurant dat je hebt, maar ook hoe hoog het budget. Bij Horecasupply.nl vind je in ieder geval diverse soorten porselein servies tegen schappelijke prijzen. Hier lees je enkele van de soorten porselein.

Porselein
De echte originele porselein is sterk, maar ziet er delicaat uit omdat het doorschijnend is. Het meeste porselein heeft een gladde structuur en is voorzien van een glazuurlaag. Meestal is het servies wit van kleur, maar er kan ook heel gemakkelijk een motief op aangebracht worden. Belangrijk voor de horeca is dat het meeste porselein in de vaatwasmachine en de oven kan. 

Bone China
Bone China, ook wel beenderporselein genoemd, is gemaakt uit as van dierlijke botten. Hierdoor ontstaat een zeer sterk en kwalitatief porselein. Omdat het zo sterk is, kan het servies ook zeer dun geproduceerd worden. Hierdoor krijgt het servies een zeer verfijnde uitstraling. Heb je een zeer exclusief restaurant? Dan is Bone China het beste en meest stijlvolle porselein dat je kunt krijgen. Houd er wel rekening mee dat Bone China op weerstand kan stuiten van vegetariërs en veganisten, omdat het uit dierlijke botten bestaat. 

Aardewerk
Aardewerk wordt al duizenden jaren gebruikt voor servies. Het materiaal heeft zich dus wel bewezen. Het materiaal is dik, zwaar en meestal voorzien van glazuur. Heb je een bistro waar gemakkelijke producten geserveerd worden in een wat robuust interieur? Kies dan voor de authenticiteit van aardewerk. Hoewel aardewerk wel in de oven en vriezer kan, is het meestal niet geschikt voor de vaatwasser. 

Alumina
Alumina is porselein waar een aluminiumoxide aan toegevoegd is. Hierdoor wordt het porselein extra sterk en krijgt het een roomwitte kleur. Zoek je een goedkoper alternatief voor Bone China? Dan is alumina een goede vervanger. 

Terracotta
Ben je eigenaar van een Italiaans, een Grieks of Spaans restaurant? Dan mag een terracotta servies natuurlijk niet ontbreken. Terracotta heeft een rood- en oranjeachtige kleur en wordt direct gelinkt met de mediterraanse keuken. Het is zelfs zo dat terracotta reageert op voedsel en het zoete smaak geeft. 

Steengoed
Steengoed is een keramiek dat zeer duurzaam is en van klei wordt gemaakt. Het klei wordt vervolgens onder hoge temperatuur afgebakken. Tijdens het bakproces zal het materiaal verglazen en is het direct waterdicht. Het materiaal is krasvrij en kan gemakkelijk in de vaatwasser.

Previous «
Next »