Representatieve visitekaartjes laten drukken: vijf tips

  • Flex
  • Comments Off
visitekaartje

Iedere ondernemer heeft visitekaartjes nodig. Visitekaartjes zijn handig op de beurs, de netwerkborrel of een ander zakelijk evenement, maar ook in de supermarkt, op een verjaardag of op andere plekken waar jouw bedrijf toevallig ter sprake komt.

Visitekaartjes kunnen je veel opleveren, maar dan moet je wel representatieve visitekaartjes gebruiken. In dit artikel geven we je graag vijf tips om representatieve visitekaartjes laten drukken.

Tip 1: houd het kaartje simpel

Drukke visitekaartjes zijn niet alleen onoverzichtelijk, maar zien er bovendien niet zo professioneel uit. Laat je visitekaartjes drukken en wil je representatieve visitekaartjes kunnen gebruiken als ondernemer, dan houd je het design lekker simpel.

Tip 2: zet de juiste gegevens op het kaartje

Op een visitekaartje zet je niet alleen de naam van je bedrijf, maar ook je eigen naam, je telefoonnummer en je e-mailadres. Eventueel kun je ook het adres van je bedrijf op het visitekaartje zetten, maar dit is niet altijd noodzakelijk.

Tip 3: vergeet je social media netwerken niet

Gebruik je diverse social media netwerken om jouw bedrijf te promoten, zoals Facebook en LinkedIn? Dan kun je deze profielen ook op het visitekaartje vermelden. Dit ziet er niet alleen professioneel uit, maar het kan je ook extra likes, volgers en dergelijke opleveren.

Tip 4: laat het kaartje door een professional maken en drukken

Je kunt je visitekaartje zelf ontwerpen, maar het eindresultaat is doorgaans mooier als je het ontwerp aan een professional overlaat. Ook laat je jouw kaartjes drukken door een professionele en betrouwbare partij, voor het mooiste resultaat.

Tip 5: vergeet de achterkant niet

Een visitekaartje heeft twee kanten. Vergeet de achterkant niet te laten bedrukken, want zonder achterzijde ziet jouw kaartje er wel heel saai en leeg uit. Je kiest zelf wat je op de achterkant van het kaartje wil zetten. Dit kan contactinformatie zijn, maar ook alleen de naam of het logo van jouw bedrijf.

Extra tip: kies voor een uniforme stijl

Laat je meerdere communicatie-uitingen drukken, zoals visitekaartjes, briefpapier en enveloppen? Dan kies je voor een uniforme stijl voor al jouw communicatie-uitingen. Laat je enveloppen bedrukken voor jouw bedrijf, dan hebben deze (ongeveer) dezelfde stijl als jouw visitekaartjes, briefpapier en andere communicatie-uitingen. Dit komt niet alleen professioneel over, maar ziet er bovendien netter uit.

Previous «
Next »