Waar wordt wikkelfolie voor gebruikt?

  • Flex
  • Comments Off
wikkelfolie

Wikkelfolie, ook wel stretchfolie genoemd is onmisbaar in logistieke ondernemingen en ondernemingen die een magazijn hebben. De naam wikkelfolie zegt het eigenlijk al waar dit folie voor bestemd is. De folie wordt gewikkeld om een pallet met goederen. Aangezien wikkelfolie een beetje plakkerig is, trekt het alle goederen op de pallet samen, zodat de goederen stevig op de pallet vaststaan en er tijdens het vervoeren niet afvallen. Wil je goede kwaliteit wikkelfolie voor jouw onderneming aanschaffen, kijk dan eens naar de wikkelfolie van Kortpack.nl. Wat zijn de mogelijkheden van wikkelfolie?

Waar is wikkelfolie goed voor?

Wikkelfolie wordt vooral gebruikt in de logistieke wereld om goederen op pallets goed vast te zetten. Wikkelfolie stabiliseert de hele vracht. Ook als de vracht een uitstekende lading heeft kun je alsnog wikkelfolie gebruiken. Wikkelfolie past zich aan, aan de contouren van de vracht. Zelfs onstabiele vracht kun je met wikkelfolie stabiel en stevig op de pallet vastzetten. Daarnaast heeft wikkelfolie een beschermende werking. Tijdens het vervoer kunnen allerlei situaties ontstaan dat de vracht blootstaat aan vocht, vuil en stof. Vooral als je goederen vervoerd dat hier gevoelig voor is, dan moet dit beschermd worden. Wikkelfolie is een bescherming tegen deze zaken. Het is waterdicht en stof en vuil zal niet in contact kunnen komen met jouw vracht. Uiteraard moet wikkelfolie wel goed worden aangebracht, zodat er geen openingen zijn.

Hoe wikkelfolie aan te brengen?

In veel gevallen wordt wikkelfolie handmatig vanaf de rol aangebracht. Het is de kunst om de juiste hoeveelheid lagen wikkelfolie te gebruiken. Daarbij moet je rekening houden met de vorm en het gewicht van de vracht. Wikkel je teveel folie om je vracht, dan verbruik je meer verpakkingsmateriaal dan nodig en het maakt je vracht zwaarder en daardoor ook duurder. Wikkel je te weinig, dan kan het folie gaan scheuren en de vracht kan dan beschadigen of met vocht, vuil en stof in contact komen. Moet je als logistiek medewerker dagelijks meerdere pallets inwikkelen, dan is het te overwegen om de pallets machinaal in te wikkelen.

Soorten wikkelfolie

Wikkelfolie is verkrijgbaar in verschillende diktes. Het is daarom belangrijk om voor het wikkelen de pallet met de vracht te wegen. Voor de verschillende aantallen kilogrammen zijn ook verschillende diktes wikkelfolie beschikbaar. Wil je dat je vracht niet zichtbaar is tijdens het vervoer? Kies dan voor een zwarte wikkelfolie. De folie heeft dezelfde eigenschappen als doorzichtig wikkelfolie, maar door de zwarte kleur kan niemand zien wat voor vracht er op de pallet staat.

Previous «
Next »