Wordt thuiswerken het nieuwe normaal?

  • Flex
  • Comments Off
thuiswerken het nieuwe normaal

De Coronacrisis zorgt voor razendsnelle ontwikkeling in het bedrijfsleven. De switch van het werken op kantoor naar werken vanuit huis is hierin de grootste verandering. Voor veel bedrijven is het maar lastig om tot een oplossing te komen. Toch wordt het steeds meer duidelijk dat we nog geen afscheid nemen van thuiswerken, ook niet na de coronacrisis. 

Gemis van het kantoor 

Weken achter elkaar thuiswerken zonder enige vorm van fysiek overleg met collega’s. Er zijn weinig mensen die dit als prettig ervaren. Het grootste gemis tijdens de corona crisis is het contact met collega’s. Gezamenlijk werken in een kantoor schept een band die nodig is voor het samenwerken binnen een organisatie. Tijdens het thuiswerken wordt deze band door eenzaamheid verslechterd. 

Een ander nadeel dat wordt ervaren tijdens het werken vanuit huis is de ergonomische werkplek van het kantoor. De mensen die voorheen kantoor werkten moeten nu zonder voorbereiding opeens thuis aan de slag. Dit heeft als gevolg dat er ergens in huis, aan de keukentafel of op de bank, wordt gewerkt. Voor een aantal dagen is dit geen probleem, maar voor een langdurige tijd kan dit zorgen voor fysieke ongemakken. 

Nieuwe manier van werken

Deze tijd leert ons om creatief te zijn. We hebben immers geen keus. Veel bedrijven zijn daarom gaan kijken naar de meest effectieve manier van werken binnen de veiligheidsregels van het RIVM. Wat blijkt is dat mensen die afwisselend thuis -en op kantoor werken minder thuiswerkstress ervaren. Een combinatie tussen deze twee is dus ideaal. 

Voor de taken die veel focus vergen is thuiswerken ideaal. Voor opdoen van nieuwe creatieve ideeën is een brainstormsessie op kantoor geschikt. Beide hebben zo zijn voordelen. Op 1,5 meter samenwerken in een open kantoorruimte zorgt voor een efficiënte manier van communicatie. Een nadeel daarvan is dat je ook gestoord kan worden terwijl jij bijvoorbeeld met volledige concentratie aan een deadline werkt. Op je thuiswerkplek werk je in alle rust maar kan je niet langs het bureau van je collega wandelen om te vragen over dat ene voorstel. 

Hoe ziet de toekomst eruit?

Het kantoor krijgt een nieuwe functie in de toekomst. Ook na de coronacrisis zullen veel werkgevers geen afscheid gaan nemen van het thuiswerken. Afwisselend werken op kantoor -en thuiswerkplek wordt het nieuwe normaal. Dit heeft vele voordelen voor zowel werknemer als werkgever. Denk aan verhoogde productiviteit, verlaagde reiskosten en afwisselende werkweek. Deze manier van werken vergt natuurlijk wel een ergonomische werkplek op kantoor maar ook zeker thuis. Bekijk alles wat je nodig hebt voor jouw ergonomische thuiswerkplek in de webshop van SKEPP

Previous «
Next »