Bijtelling van een elektrische scooter

  • Flex
  • Comments Off
Bijtelling van een elektrische scooter

Als je een zakelijke elektrische scooter koopt, wordt er een belastingtechnisch aantrekkelijke bijtelling gehanteerd. Net als het gebruik van elektrische auto’s voor jouw bedrijf, is de fiscale korting die elektrische scooter rijden oplevert behoorlijk aantrekkelijk. Maar hoe zit dit precies? Hoe hoog is de bijtelling van een elektrische scooter? En aan welke voorwaarden moet je voldoen als je wilt profiteren van een gunstige bijtelling elektrische scooter? Het antwoord op deze vragen over de bijtelling van een elektrische scooter lees je in dit blogartikel!

De voordelen van de bijtelling elektrische scooter

Eerst iets over de voordelen van de bijtelling elektrische scooter. In de eerste plaats biedt voordelig elektrisch kunnen rijden, voordelen voor jouw als werkgever. Je kunt je werknemers voordeliger naar hun werk laten rijden. Elektrische auto’s zijn een stuk duurder voor zakelijk gebruik. Een tweede pluspunt is dat je door elektrische scooters in je bedrijf in te zetten, een steentje bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit in Nederland. Elektrische scooters stoten aanzienlijk minder CO2 uit dan standaard scooters of benzineauto’s. Ten slotte is een elektrische scooter gebruiken prettig voor je personeel, want die kan, onder bepaalde voorwaarden, deze scooter ook privé gebruiken.

Belastingvoordelen bij elektrische scooters

Maar hoe is het geregeld met de bijtelling van een elektrische scooter? Wanneer de elektrische scooter alleen voor zakelijk verkeer wordt gebruikt, dan valt de scooter buiten de bijtellingsregeling. Er hoeft dan over de scooter en de gereden kilometers geen extra belasting betaald te worden. De privékilometers die gereden worden, vallen wel onder de bijtellingsregeling en worden belast.
Een belangrijk voordeel van een scooter bij zakelijk leasen, is dat je de 21 procent btw over de aankoopprijs na afloop bij de Belastingdienst kunt terugvragen. Koop je bijvoorbeeld een elektrische scooter met een aankoopprijs van 3200 euro, dan bespaar je meer dan 670 euro op de aanschafprijs. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Naast het ontbreken van een bijtelling van een elektrische scooter, profiteer je bij dit type scooter van nog meer voordelen. Een daarvan is de Milieu-investeringsaftrek (MIA), die geldt voor onder meer elektrische scooters en elektrisch autorijden. Hiermee kun je een aantrekkelijke extra belastingkorting krijgen, tot liefst 36 procent, op je fiscale winst. Interessant te melden is dat elektrische fietsen niet voor deze korting opgegeven mogen worden, maar elektrische scooters wél.

De VAMIL-regeling

Voordelig is verder nog de aanspraak die je bij het inzetten van elektrische scooter voor zakelijk woon-werkverkeer en zakelijke ritten aanspraak kun maken op de zogenoemde VAMIL-regeling. Hierbij kan een zakelijke, milieuvriendelijke investering tot driekwart afgeschreven worden van de fiscale winst. Bij een elektrische scooter mag er 75 procent van de helft van de koopprijs meteen worden afgeschreven en ten laste van de winst mag worden gebracht. Het rijden van elektrische scooters door je medewerkers heeft dus veel voordelen te bieden!

Previous «
Next »