Is investeren in bitcoins nog steeds verstandig?

  • Flex
  • Comments Off
investeren in bitcoins

Waar vijf jaar geleden de meeste mensen nog nooit van bitcoin hadden gehoord, is deze cryptomunt ondertussen bekend bij het grote publiek. Niet in de laatste plaats door de verhalen over investeerders die plotsklaps miljonair werden. En ook al weten de meesten dat dit soort verhalen vooral uit het verleden stammen, en het nu een stuk moeilijker is, kiezen steeds meer mensen ervoor om in bitcoins te investeren. Door die bitcoin raken mensen ook geïnteresseerd in andere crypto munten en kijkt men bijvoorbeeld ook naar de Vechain koers. Daarnaast zorgt de blockchain technologie voor andere interessante ontwikkelingen. Welke dat zijn, en of het nog steeds interessant is om in bitcoin te investeren, lees je hieronder.

Nieuwe technologieën

Een interessante technologie die voorkomt uit de crypto markt, en de blockchain technologie, is Solana, die je kunt volgen via de Solana koers. Dit is een zogenaamde netwerklaag die tot wel 710.000 transacties per seconde kan verwerken, zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Dit is vele malen sneller dan het huidige ethereum netwerk.

Naast de bitcoin zijn er de afgelopen jaren vele andere cryptomunten bijgekomen. De ene wat betrouwbaarder dan de andere. Wat echter duidelijk is geworden, is dat de bitcoin de meest stabiele is, en zelfs die is onderhevig aan ups en downs. Deze ups en downs zijn bij cryptomunten onderhevig aan grotere invloeden. Iets wat we eerder zagen dit jaar toen Tesla aankondigde dat hun auto’s met Bitcoins gekocht konden worden. Hierdoor steeg de koers, maar toen Tesla baas Musk een week later twitterde dat het betalen met bitcoins toch niet mogelijk was, kelderde deze als nooit tevoren. 

Timing is alles

Het is van cruciaal belang om op het juiste moment te beleggen om je rendement zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast moet je niet vergeten dat handelen in cryptocurrency ook verliezen kan opleveren: zo zijn de Bitcoin-prijzen in 2018 gedaald en beleggers hebben toen veel geld verloren. Dit kwam vooral omdat beleggers geen aandacht besteedden aan alle waarschuwingen die er waren. 

Bitcoin zat in 2020 op een cruciaal punt, ook wel de zogenaamde ‘death cross’ genoemd. Dit is de periode waarin het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde aan de negatieve kant kruist. Besef dus goed dat beleggen in cryptocurrency nooit zonder risico is en beleg niet met geld dat je niet kunt ’missen’.

Wallets en apps

De beste manier om je cryptomunten veilig te bewaren is door ze in de portemonnee, oftewel wallet, te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld bij een app als Bitvavo. De reguliere portefeuilles van de cryptocurrencies zelf zijn ook veilig. Ze zijn gedecentraliseerd en de rekeninghouder heeft altijd de controle. Met een zogeheten native portemonnee ben je de enige die de sleutels van je rekening heeft.

Bij investeren in Bitcoins moet je goed blijven opletten en de markt volgen

De meeste crypto handelaren verliezen nog steeds geld, dat betekent echter niet dat cryptocurrency een slechte investering is. Crypto handel is geen steady investering zoals een investering in edelmetalen zoals goud en zilver.  Je moet bij crypto handel goed opletten en onderzoek doen. Crypto Handel is nog nieuw en investeerders zijn geneigd om fouten te maken. Toen de prijs van Bitcoin in 2018 een piek bereikte besloten veel mensen om te stoppen met beleggen. Met fundamenteel onderzoek waren ze er echter achter gekomen dat cryptocurrency op het punt stond een nog hogere stijging door te maken.

Previous «
Next »