Tips voor de thuiswerkers tijdens het corona virus

  • Rogier
  • Comments Off
thuis door het coronavirus

Zit jij opeens thuis door het coronavirus? Thuiswerken is voor veel werkenden nog echt even een truc om uit te vinden. Hoe pak je het aan en hoe ga je aan de slag? Daarnaast is het ook nog een kunst om productief te blijven, wanneer je de imput van de werksfeer en jouw collega’s moet missen. Gelukkig hebben wij dé tips voor de thuiswerkers. Met de volgende tips voor de thuis werken, kun jij iedere dag productief thuiswerk

Maak een planning

Wil jij goed aan de slag? Dan is structuur van groot belang. Op de werkvloer heb je vaste ritmes en gewoontes, dan is het eenvoudig om productief te blijven. Maar thuis kan dat nog best lastig zijn. Er zit niemand achter je aan en er zijn genoeg afleidingen. Zorg dat je zelf voor structuur zorgt. Begin jouw week met het maken van een planning. Plan jouw werkmomenten, taken en doelen. Wanneer je thuiswerkt geniet je van de flexibiliteit dat je jouw eigen uren grotendeels kunt bepalen. Maak hier dus ook flink gebruik van! Plan jouw meest inspannende taken bijvoorbeeld ’s ochtends en gebruik de middag om jouw werk af te ronden.

Combineer jouw natuurlijke ritme met jouw werk

Ben jij totaal geen ochtendmens en had je normaal al last van het vroege opstaan en werken? Dan is deze periode ideaal om jouw natuurlijke ritme aan te houden. Kom jij pas later op de middag op gang? Begin dan pas met jouw werk en werk tot later door. Dit zijn de tips voor de thuiswerkers. Zo werk je effectiever, productiever en geniet je van jouw eigen ritme.

Thuiswerken combineren met het gezin

De kans is groot dat je niet alleen thuis zit, maar jouw hele gezin ook. Dit kan productief thuiswerken weleens in de weg gaan zitten. Zorg opnieuw voor een duidelijke planning. Niet alleen voor jou, maar voor iedereen in het gezin. Plan werkuren in en maak dit de tv kijk uren voor de kinderen bijvoorbeeld. Ook kun je jouw werkuren verschuiven naar ’s avonds wanneer de kinderen op bed liggen. Spreek ook af met collega’s om op elkaars kinderen te passen. Zo verdeel je niet alleen de werkdruk, ook de druk op de thuissituaties.

Met deze tips voor de thuis werken kom jij de komende tijd wel door. Geniet juist van deze situatie waar je jouw werk beter kunt combineren met jouw eigen ritme en van de extra flexibiliteit.

Previous «
Next »